Tips voor voller en dikker haar

Vrouw met lang vol haar
Foto: Ivan Nakonechnyy/Shutterstock
Heb je ooit gedroomd van weelderig dik haar? Ik had ooit een vriendin die me vertelde dat ze in de hemel prachtig lang en dik haar zou hebben dat tot ver op haar rug zou hangen. Ze vertrouwde me toe dat haar haar steeds tot een bepaalde lengte groeide en dan stopte. Als ze haar haar niet kleurde, was het precies zoals ze het als baby had, zacht en delicaat, zonder enig volume of body.
 
Herken jij jezelf hierin? Een recht geknipt kapsel, zoals een bob, zou kunnen helpen om de indruk van voller en dikker haar te wekken. Er zijn verschillende soorten bobkapsels om je meerdere opties te geven als je er klaar voor bent. Bespreek een bobkapsel met je stylist en vraag naar haar mening. Neem een foto mee, zodat ze precies weet waar je het over hebt. De salon zal ook foto's hebben van kapsels die ze je zou kunnen aanraden.
 
Tegenwoordig zijn er veel oplossingen die gebruik maken van producten, en nog meer producten. Ze zullen je helpen om het gevoel en de illusie van dik haar op te wekken. En daar gaan we vandaag eens over praten.
 
Als je een enkele haar onder een microscoop bekijkt, zul je iets zien dat lijkt op de schubben van een vis. Als je onbehandeld haar hebt, en daarmee bedoel ik haar dat nooit chemisch behandeld is, zullen de schubben er glad en gaaf uitzien, net zoals ze er keurig naast elkaar op de zijkant van een vis uitzien. Bij sterk gebleekt, gekleurd of permanent gekruld haar zullen de schubben omhoog staan en open zijn. Het kleurmengsel opent de schubbenlaag en kleurt zowel aan de binnen- als buitenkant. Dit is de reden waarom het lijkt alsof je meer volume in je haar hebt wanneer je het kleurt. De structuur lijkt dikker en voller doordat de schubben wijd open staan.
 
Wanneer je je haar föhnt, ongeacht of het gekleurd of onbehandeld is, zullen de schubben opengeblazen worden en plotseling heb je dan dat volumineuze haar. De combinatie van warmte en lucht kan een enkele haar drie keer groter laten lijken door simpelweg de schubbenlaag te openen. Als we een borstel gebruiken terwijl we het haar föhnen, gebeurt precies hetzelfde, maar nu sturen we de richting van de haarlokken in plaats van dat het haar zijn eigen weg kiest.
 
Ik zal eerlijk zijn en in het volgende stukje geen merken noemen. Er zijn tegenwoordig zoveel goede producten op de markt. Als je op zoek bent naar de illusie van dikker en voller haar, begin dan met een goede shampoo die letterlijk volume aan je haar geeft. Deze shampoo dringt door tot binnenin de schubben en opent ze, waardoor het haar body krijgt. Daarna zijn er nog veel andere dingen die je kunt doen.
 
Waardevolle tip: Als een goede volumeshampoo te duur voor je is, kun je af en toe een eenvoudig zeeptablet met een oliebestanddeel voor lichaamsverzorging of Castille Zeep (Spaanse zeep op basis van olijfolie) gebruiken. Frequent gebruik kan het haar uitdrogen. Beide opties zullen:
 
1. Volume aan het haar geven.
 
2. Restanten van conditioners en haarsprays verwijderen.
 
3. Het haar lichter maken als het "gekleurde" haar te donker is naar jouw smaak.
 
Ik was mijn haar zeker twee tot drie keer per jaar met Castille zeep om alles uit mijn haar te verwijderen. Herken je dat schone, stroeve gevoel? Dat is precies wat je krijgt.
 
Spray voor voller haar - Volumespray
Foto: Pixelshot/Canva
Nadat je je shampoo hebt gevonden, kun je een "wortellifter" gebruiken waarmee je direct succes zult hebben, omdat het je haar optilt vanaf de hoofdhuid en het volume geeft dat je wenst. Een wortellifter is meestal niet zwaar maar doet zijn werk. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om een goede sterke gel aan te brengen op het haar en het vervolgens droog te föhnen als ik een strak, steil en volumineus uiterlijk wil creëren. Zodra het haar bijna droog is, spray ik een volumespray op het haar en ga verder met föhnen.
 
De voordelen zijn verbazingwekkend. Wanneer je van plan bent een volumeproduct voor je haar te kopen, lees dan eerst goed wat het product doet. Er staat een gebruiksaanwijzing op. De volumespray pompt je haar daadwerkelijk op. Er zijn ook lotions verkrijgbaar die beweren het haar te verdikken. Probeer ze gewoon uit totdat je degene vindt die aan je verwachtingen voor je haar voldoet.
 
Het gebruik van allerlei verschillende producten kan een voorkeur worden, maar ook een verleiding en een vergissing. Wat goed werkt voor je vriendin hoeft niet per se goed voor jou te werken. Elk hoofd met haar is anders, ongeacht of het dun of dik haar is.
 
De meeste vrouwen zijn bekend met de truc om een goede haarspray aan het haar toe te voegen terwijl het haar ondersteboven hangt. Als je ongelooflijk veel volume wilt, dan is dit de manier om het te krijgen. De ouderwetse manier van het haar inrollen en vervolgens goed borstelen en een beetje naar achteren borstelen zorgt ook voor een mooie look met veel zachte golven.
 
Het inrollen van het haar is veel gezonder dan het haar drogen met de föhn en zal ook niet leiden tot gespleten haarpunten. Bovendien blijft het kapsel veel langer mooi. Je hebt volume terwijl de schubbenlaag beschermd blijft. En wat betreft de trends, het inrollen van het haar is IN, het föhnen van het haar is UIT, gezond haar is ALLES.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging