U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Ammoniavrije haarverf

Vraag: Zal ammoniavrije haarverf sneller vervagen dan haarkleuring met ammonia? Als het zo is dat ammoniavrije producten dezelfde resultaten geven, waarom zit er dan eigenlijk nog ammonia in gewone haarverf?
 
Antwoord: Ammoniavrije haarverfproducten kwamen op de markt omdat sommige mensen overgevoelig zijn voor de geur van verven met ammonia en zelfs voor de irritatie die kan veroorzaakt worden door ammonia wanneer het in contact komt met de huid.
 
Deze ammoniavrije producten zijn even efficiŽnt als de meeste andere haarkleurformules, maar het haar van sommige mensen is resistent voor de verf en heeft die extra ammonia nodig om het gewenste kleurresultaat te bekomen.
 
De kwaliteit van de producten zonder ammonia is net zo verschillend als de manier waarop traditionele haarverven verschillen van kwaliteit. Sommigen werken beter dan anderen en sommige kleuren blijven langer dan andere. De donkerdere, krachtige kleuren hebben nog steeds de neiging om sneller te vervagen, los van het feit of er al dan niet ammonia gebruikt werd.
 
Ammonia handelt als een alkaliserende stof en opent de cuticula (schubbenlaag) van het haar. Zo kan de kleur dieper doordringen. Een haarverf zonder ammonia gebruikt een andere alkaliserende stof om de cuticula te openen. Wanneer de cuticula bijzonder stevig is, zoals vaak gebeurt bij grijs haar, dan werkt ammonia beter om de haarschacht te openen en is er een betere kleurpenetratie.
 
Los daarvan zijn veel mensen erg gehecht aan hun merk en zullen ze daarom product met ammonia verkiezen boven iets nieuws. En zolang een product blijft verkopen, zal de producent het blijven maken.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact