Haar ontkleuren

Vrouw met lang ontkleurd haar
Foto: Anetta/Shutterstock
Vraag: Hallo. Ik denk eraan om mijn haar te ontkleuren. Het is van nature bruin, maar momenteel is het zwart en nu wil ik eens blond. Zal dit mijn haar beschadigen?
 
Wat moet ik doen om mijn haar er goed te doen uitzien? Mijn huid is rg bleek. Welk soort blond zou ik moeten kiezen? Bedankt.

 
Antwoord: De vraag of een ontkleuring en een daaropvolgende blonde kleuring je haar l dan niet zullen runeren hangt af van de huidige toestand van je haar en van de hoeveelheid lift van zowel het ontkleuren als van de daaropvolgende kleuring.
 
De mste verwijderaars voor permanente kleuringen zijn tamelijk veilig voor haar dat een goede conditie heeft, maar het blijven toch sterke producten. Het is niet verstandig om n een behandeling met hoge lift het haar nog verder te bleken.
 
Zon verwijderaars kunnen het haar ook een doffe, beige kleur geven en je zal wat extra kleuring nodig hebben om er weer natuurlijk uit te zien. Mijn beste advies voor jou als je wil blond gaan is om een donkerblonde kleur te kiezen. Zorg er k voor dat de kleur die je kiest voor het blond verenigbaar is met je natuurlijke haarkleur, dit om onaangename resultaten te vermijden.
 
De donkerblonde kleuring zal minder hard zijn voor het eerder ontkleurde haar en kan een basis bieden waarop je dan later kan highlights toepassen om mr diepte te geven als je dat wenst. Dit op voorwaarde dat het haar nog steeds in redelijke toestand is voor verdere kleurprocessen.
 
Waar het op aankomt hier is ervoor te zorgen dat je niets aanvangt wat schade berokkent aan je haar. Denk eraan dat hoe lichter je het haar maakt, hoe vatbaarder het is voor beschadiging. Gun het haar ook wat rust tussen de behandelingen door (ten minste een paar dagen). Je hebt dan de tijd om het te conditionen en van vocht te voorzien om het gezond te houden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe werkt het bleken van haar?