Borstelbewegingen voor gezond haar

Lang haar borstelen
 
Vraag: Hoeveel borstelbewegingen zijn er per dag nodig voor gezond haar?
 
Antwoord: Ik ben blij dat er eens iemand weet dat borstelen zorgt voor gezond haar. In moeders en grootmoeders tijd, toen haarverzorgingsproducten schaarser en minder bereikbaar waren, was het borstelen een deel van het avondritueel. Ik herinner me nog mijn tante ze had lang haar die s avonds voor haar spiegel zat en het aantal borstelbewegingen aan het tellen was.
 
Voor haar was 100 het magische getal, maar de waarheid van de zaak is dat het aantal bewegingen afhangt van de lengte van jouw haar. In werkelijkheid is het aantal bewegingen vl minder belangrijk dan het type borstel dat je gebruikt. Om je haar op een gepaste manier te borstelen voor het bekomen van gezond haar, moet je een borstel gebruiken met natuurlijke haren.
 
Borstels met synthetische haren of met gelijk verdeelde tanden zijn uitstekend voor het ontwarren en het stylen, maar borstels gemaakt van natuurlijke haren helpen om vuil en residu van product te verwijderen en helpen k om buitensporige olie langs de haarschacht te herverdelen. Synthetische borstels slagen daar niet in.
 
Hieronder vind je enkele tips voor het passend borstelen om gezonde haren te krijgen: begin het haar onderaan te borstelen met je borstel met natuurlijke haren en werk naar boven toe om klitten te verwijderen. Eens de borstel goed door de haren glijdt van de hoofdhuid tot de uiteinden, kan je je haar beginnen naar voor te borstelen langs de haarscheiding (als je er n hebt). Werk traag achteruit richting kruin.
 
Nadat je l het hoofdhaar voorwaarts geborsteld hebt, draai je de borstelrichting om en borstel je het haar naar achter toe wg van het gezicht, terwijl je achteraan begint en naar voren toe werkt. Het aantal bewegingen is niet belangrijk, wl dat je ervoor zorgt dat je in gelijke bewegingen borstelt van de hoofdhuid naar de haarpunten toe.
 
Op die manier borstelen houdt het haar zuiver tussen de wasbeurten in en verdeelt de natuurlijke olin van het haar om het sterk en glanzend te houden. Het helpt eveneens om de hoofdhuid te reinigen en te masseren, wat zorgt voor een goede bloedsomloop en haargroei.
 
©Kapsels.net
Foto: Sergey Zapotylok/Shutterstock
 
Zie ook:
 
De Tangle Teezer
 
Is het waar dat je nat haar niet mag borstelen?