Gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten
 
Gespleten haarpunten zullen je leuke model er vreselijk laten uitzien. Er zijn verschillende oorzaken voor het krijgen van gespleten haarpunten en er is geen remedie om ze te repareren als je ze eenmaal hebt.
 
In het verleden probeerde men wel eens gespleten haarpunten te voorkomen door de haarpunten te schroeien zodat ze als het ware verzegeld werden. Het behoeft geen nadere uitleg dat dit geen oplossing was en dat het de situatie alleen maar verergerde.
 
Gespleten haarpunten kunnen eenvoudig niet gerepareerd worden. De enige effectieve manier om er van af te komen is door ze weg te laten knippen. Voorkom dat ze terugkomen door het haar zeker elke zes weken te laten knippen. Verwaarloos je gespleten punten niet! Hoe langer je ze negeert, hoe verder de haarschacht zal splijten. Het eind van het verhaal is dan dat een nogal drastische knipbeurt onvermijdelijk is geworden om het haar weer gezond te krijgen, met misschien dramatische gevolgen voor jou.
 
Er zijn een paar producten die zeer tijdelijk de gespleten haarpunten kunnen repareren door ze als het ware af te sluiten en van een beschermend laagje te voorzien. Maar na een wasbeurt of zelfs een behandeling met de haarborstel zijn de gespleten punten al weer zichtbaar. Intensieve behandeling met een conditioner zou kunnen helpen de haarschacht opnieuw op te bouwen, maar ook deze behandeling is maar tijdelijk.
 
De enige echte en beste oplossing voor gespleten haarpunten is zorgen dat je ze niet krijgt. Het haar van de ene persoon zal sneller splijten dan dat van een ander. Het is een feit dat droog haar sneller splijt. Maar niet alleen je haartype draagt bij aan de gevoeligheid hiervoor. Ook de wijze waarop je het onderhoudt is heel belangrijk.
 
Het t veel borstelen van het haar is n van de veroorzakers van gespleten haarpunten, maar ook het overdreven achterover kammen van het haar is een oorzaak, omdat dit de opperhuid verstoort. De allerbelangrijkste oorzaak is het borstelen van het haar terwijl het nog nat is, omdat nat haar tot 25% kan rekken.
 
Het kleuren van het haar en permanenten maken het haar zwak en gevoelig voor gespleten punten. Dit type haar heeft extra verzorging nodig en dient behandeld te worden met de juiste producten. Gebruik veel conditioner en kam het door voor je het uitspoelt.
 
Verwarmde apparaten kunnen het haar droog maken met als gevolg dat het uiteindelijk splijt. Probeer dit soort apparaten zoveel mogelijk te vermijden. En als je ze toch moet gebruiken, bescherm je kostbare haren dan met een beschermend product.
 
Ook het met een handdoek droogwrijven van je haar is niet goed als je gespleten punten wilt vermijden. Beter kun je de haren droogdeppen en dan doorkammen met een grove kam. Vermijd de fhn zoveel mogelijk omdat de warmte je haar geen goed doet.
 
Elastiekjes en vele andere haaraccessoires kunnen ook schade aan het haar aanrichten. Vermijd zeker het gebruik van onbedekte elastiekjes omdat ze, wanneer ze weer verwijderd worden, vaak haren uittrekken. Andere haaraccessoires kunnen de haarpunten beschadigen of verzwakken.
 
En zeker niet minder belangrijk. Je gezondheid heeft invloed op je haar. Als je een droge hoofdhuid hebt, zal je haar sneller splijten omdat er onvoldoende smering is op de follikels. Dof haar dat veroorzaakt is door een vetarm dieet zal hiervoor ook gevoeliger zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over haarverzorging