Hoeveelheid haartjes we per dag verliezen

Uitgevallen haren
Foto: Dreamstime
Vraag: Hoeveel haren verliezen we per dag? Verliezen we méér haren per dag wanneer we ouder worden?
 
Antwoord: Haarverlies is een groot punt voor veel mensen. Gemiddeld verliest iemand tussen de 50 en 150 haren per dag bij een normale cyclus van haargroei en haarverlies. Maar het precieze aantal verschilt van persoon tot persoon en kan groter zijn door een aantal factoren.
 
Zaken zoals medicatie en chemicaliën die het lichaam binnendringen – maar ook alcohol en het roken van sigaretten – kunnen de haargroeifases beïnvloeden en het tempo van haarverlies versnellen.
 
Naarmate iemand veroudert, kan er ook een groter haarverlies optreden. Eén derde van de mensen – zowel mannen als vrouwen – kunnen 30 % minder haardichtheid hebben op de leeftijd van 40 jaar. Dit is eigenlijk genetisch bepaald.
 
Sommige mensen zijn voorbestemd om hun haar te behouden, terwijl anderen dat niet zijn. Bovendien kunnen sommigen een beduidende afname merken in de pigmentproductie van hun haar, wat leidt tot grijze haren, terwijl anderen donkere lokken behouden tot op hoge leeftijd.
 
Zorg er gewoon voor dat u de situatie zo gunstig mogelijk houdt. Vermijd zaken die het tempo van haarverlies kunnen versnellen. Hou uw hoofdhuid zuiver en gezond. Eet een evenwichtige voeding die rijk is aan proteïnen en vitamines en vooral aan antioxidanten. En tot slot, vermijd roken en overmatig alcoholgebruik, want die kunnen het haarverlies doen toenemen door het chemisch evenwicht van het lichaam te verstoren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Seizoensgebonden haaruitval