Verbrande geur

Het gebruiken van een stijltang
Foto: Tinatin/Shutterstock
Vraag: Ik kocht onlangs een keramische stijltang en heb die ongeveer 4 keer gebruikt. Het resultaat was prachtig, maar mijn haar is merkbaar minder krullend, vooral dan vooraan. Het kroest niet en voelt zachter aan, maar ik mis mijn krulletjes. Ik ruik ook nog steeds een verbrande geur wanneer ik het was.
 
Zal het opnieuw volledig gaan krullen of moet ik wachten tot het uitgegroeid is? Hebt u suggesties? De laatste keer dat ik mijn tang gebruikte, was drie dagen geleden.

 
Antwoord: Het eerste waarschuwingssignaal voor mij is uw bewering dat u “nog steeds een verbrande geur ruikt”. U mag nooit rook ruiken of zien wanneer u uw haar gaat straightenen. Als dit wél het geval is, betekent dit dat uw stijltang té warm heeft voor uw haar en schade toebrengt.
 
U moet steeds een tang kiezen met regelbare warmtestand en slechts zoveel warmte als nodig gebruiken om het haar steil te krijgen. Verder moet u ook steeds uw tang testen vooraleer u uw haar ermee aanraakt. De methode hiervoor en andere tips en richtlijnen om te straightenen met de stijltang vindt u hier.
 
Aangezien u geen tekenen van kroes ziet en het haar nog steeds zacht aanvoelt, lijkt de schade licht te zijn, maar u moet uw haar toch onmiddellijk verzorgen. Bent u van plan om uw haar te behandelen met de stijltang, dan moet u minstens één keer per week kiezen voor een diepe conditioningbehandeling.
 
Gebruik een vochtrijke conditioningcrème, doe die op het haar, bedek het haar met een plastieken kapje en wikkel het hoofd in warme handdoeken of zit 15 à 20 minuutjes onder een droogkap. Spoel het haar daarna met lauw tot koud water.
 
Doe dit samen met uw dagelijkse routine van wassen (indien nodig) en conditionen (of u nu wast of niet) en gebruik bovendien een leave-in conditioner in sprayvorm om het haar te beschermen tegen beschadiging door warmtestyling.
 
Naarmate u het vochtgehalte van uw haar herstelt en het haar terug in goede conditie brengt, zou u moeten zien dat uw natuurlijke krul terugkomt. En geef uw haar een beetje tijd om zich te kunnen herstellen. Het duurt altijd langer om schade ongedaan te maken dan om beschadiging te veroorzaken, daarom is het steeds nodig om voorzichtig te zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het straightenen van haar