Hoe knip je een pony?

Een pony knippen
 
Instructies voor het knippen en bijhouden van een pony
 
Of een specifiek kapsel wel of geen pony heeft, is geheel afhankelijk van de voorkeur van de persoon die het draagt. Door de decennia van de moderne mode heen, zijn pony´s zeer wisselend in beeld geweest, en mensen volgen nu eenmaal graag een trend. Je styliste zal echter een heel ander argument hebben of een pony al dan niet aan jouw specifiek kapsel toegevoegd moet worden. Deze beslissing berust op haar inzicht in hoe jouw persoonlijkheid het mooist naar voren komt.
 
Pony´s zijn vooral nuttig in kapsels bij mensen met een hoger voorhoofd, of wier voorhoofd betrekkelijk breed is. Ik ken ook mensen die een pony dragen om een litteken op hun voorhoofd te verbergen. Er zijn onnoemelijk veel redenen, maar, zoals eerder gezegd, de belangrijkste reden is persoonlijke voorkeur.
 
Je wilt een pony? Prima! Maar zorg er eerst voor goed op de hoogte te zijn van de basisregels met betrekking tot pony´s en haar in het algemeen voor je naar de schaar grijpt.
 
De gouden regel voor pony´s:
 
"Eenmaal geknipt, is het weg!" Wees er altijd van bewust dat je nog meer haarlengte kunt verwijderen, maar je kunt het niet terug stoppen, dus weet zeker hoeveel haar er afgeknipt moet worden. Je kiest voor het knippen van vochtig haar, omdat droog haar nu eenmaal de neiging heeft alle kanten op te springen en het de haarpunten soms rommelig kan maken.
 
Als jij bijvoorbeeld sterk krullend haar hebt, kan het haar eenmaal droog wel tot 10 cm korter zijn. Zelfs bij steil haar kan dit verschil 2,5 tot 4 cm uitmaken. Dit houdt in dat, wanneer jij de pony van je natte, krullende haar in een lengte tot halverwege je neus afknipt, dit zou kunnen resulteren in een opgeblazen hoopje krullen boven je wenkbrauwen in plaats van de pony die je zo graag wilde hebben. Zelfs steil haar kan voldoende krimpen om je er diep ongelukkig uit te laten zien als je niet voorzichtig bent.
 
Normaliter zou een pony het niveau van de buitenste ooghoeken moeten bereiken. Maar ook de vorm van de pony kan vanuit diverse basisgebieden geknipt worden. Je zult hieruit dus een keuze moeten maken als jij je op het knippen van een pony voorbereidt.
 
Halve maan / rijzende maan:
 
De halve maan vorm heeft de ronding en holling naar het gezicht toe, het is ongeveer 2,5 cm diep in het midden van het voorhoofd en wordt smaller naar de punten van de buitenrand. Het is de meest voorkomende vorm voor een pony gebied. Dit haargebied wordt als volgt apart gezet. Kam het natte haar naar achteren van het gezicht af.
 
POny in de vorm van een halve maan
 
Zet de punt van de kam precies in het midden van het voorhoofd en 2,5 cm achter de haargrens. Neem met de kam een kleine hoeveelheid haar op en kam dit naar voren. Neem vanaf hetzelfde punt lichtjes schuin naar links en naar recht het haar op en kam dit ook naar voren. Let er op dat de hoeveelheid haar uiterst links en rechts op nihil uitloopt.
 
Nadat de halve maan vorm eenmaal gevormd is, kam je de sectie recht naar voren in het gezicht en bepaalt hoe lang de pony moet worden. Knip in het midden een klein lokje op de juiste lengte en laat deze als leidraad dienen voor het knippen van de rest van de pony.
 
Kam het haar vervolgens omhoog en houdt het tussen de wijsvinger en middelvinger van je andere hand, waarmee je het haar in het midden van het voorhoofd verzamelt. De lok tussen de vingers moet ongeveer een breedte van 2,5 tot 4 cm hebben en dient van het hoofd af gehouden te worden. Wanneer je het haar bij elkaar gekamd hebt, knip je de pony in een horizontale, rechte lijn af. Door het bij elkaar nemen van het haar zal dit jou een mooie, licht gebogen en luchtige pony geven.
 
Volgende pagina