Oranjeblond haar

Haar met een oranje tint
Foto: Elena Yakusheva/Shutterstock
Vraag: Ik wou mijn haar verven omdat het steeds donkerder werd, dus dacht ik: ik maak het wat blonder.
 
De eerste keer pakte het niet, dus heb ik het nog een keer gedaan, maar dan met 2 pakken verf, want ik heb nogal dik haar, maar toen werd het oranjeblond!
 
Ik vond het niet mooi, dus ging ik naar de kapster. Ik wou het toch liever bruin. Toen ze het bruin verfde, werd het rood en vond ik het echt afschuwelijk.
 
Ik ben toen teruggegaan en toen heeft ze het opnieuw gedaan. Nu is het bruinoranje met lichte highlights. Er zit nu echt een koperen tint in.
 
Ik wil dat oranje er echt helemaal uit hebben en dat heb ik dus ook tegen de kapster gezegd, maar het resultaat was wat ik nu heb. Wat kan ik nu het best doen?
 
De kleur is echt tegen oranje aan en ik vind die echt niet mooi. Met welke kleur kan ik mijn haar nu het best verven zodat ik mijn eigen haarkleur terugkrijg? (donkerblond) Of welke shampoo kan ik gebruiken zodat ik mijn eigen haarkleur opnieuw heb? Zilvershamoo en antiroosshampoo heb ik reeds geprobeerd, maar die hielpen nauwelijks. Ik hoop echt dat jullie mij kunnen helpen.

 
Antwoord: Aan je verhaal te lezen, heeft je haar nogal afgezien de afgelopen tijd.
 
Wanneer je haren van licht naar donker verft, zal dit bijna steeds in een warme kleur moeten zijn, omdat het haar anders groenig wordt. Maar wanneer er té veel warmte in wordt gedaan, kan het erg koper/rood, dus warm uitslaan.
 
Die kleur kan je uit je haar halen, maar dat zal niet in één keer lukken. Je zal meerdere malen met een matte kleur moeten verven om de warmte uit je haar te halen. Het wassen met zilvershampoo of antiroosshampoo helpt hier niet. Wanneer je het haar een stuk donkerder verft, kan je er wel wat méér warmte uithalen, maar het hangt ervan af wat jij zelf wil.
 
Kies ook voor een kapper die ammoniavrije kleuringen gebruikt. Aangezien jouw haar al een aantal keer na elkaar is gekleurd – ik denk met ammoniarijke verf- zal het ook wat poreuzer zijn. Kies ook voor een goede verzorgingslijn om de kwaliteit van je haar zo optimaal te houden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het verven van haar