Statisch haar

Meisje met rood haar en muts
 
Heb jij wel eens het gevoel dat je de pion bent in het kwaadaardige experiment van een getikte wetenschapper? Dat jouw haar en de elektrische lading een klein landje van elektriciteit zouden kunnen voorzien? Zie je er elke keer, als je die leuke nieuwe winterjas aantrekt, uit alsof je zojuist een griezelige spookverschijning hebt gezien? Nou, wees welkom bij de club, want gedurende de wintermaanden is dit gewoon een deel van je leven.
 
De eerste stap is toegeven dat je een probleem hebt. De volgende stap is het oplossen van dit probleem. Dus wat ga je doen om je haarfollikels in het gareel te houden? Simpelweg stoppen met wollen kledingstukken of hoeden te dragen biedt niet direct een oplossing. Hoeden kunnen gemakkelijk zijn om je haar onder te verstoppen als het een baaldag heeft, maar het maakt het alleen maar erger omdat de hoed of muts je haar statisch maakt. Nu heb je niet alleen slecht uitziend haar, maar het vliegt ook nog eens alle kanten op.
 
Dus laten we je lokken eens antistatisch maken. Begin door n of twee keer per maand een zuiverende shampoo te gebruiken. De rest van de tijd gebruik je een vochtinbrengende shampoo. Zorg er daarnaast voor dat je n of twee keer per week je haar behandelt met een diep doordringende conditioner en gebruik deze (of een ontklittingsproduct) net als de vochtinbrengende shampoo op de dagen dat je de zuiverende shampoo niet gebruikt. Hoe meer vocht de haarschacht bevat, hoe minder snel het zal gaan springen.
 
Maar wees voorzichtig dat je het haar niet met te veel conditioner of te vaak behandelt. Hierdoor wordt je haar te slap en niet meer gemakkelijk te stylen. Modelleer je haar zoals je gewend bent. Wanneer het nog steeds statisch wordt, vernevel dan een ontklittingsspray over je haar. Kijk hiervoor in de winkel bij de kinderhaarverzorgingsproducten. Ze zijn te koop in leuke flesjes en ruiken heerlijk.
 
Dus nu het probleem van statisch haar verholpen is, wil je die leuke wintermuts gaan dragen. Je bent er z trots op dat hij een perfecte match vormt met je jas en sjaal en, laten we eerlijk zijn, hoe geweldig je er dan uitziet. Tenminste, tot je weer naar binnen loopt en hem afzet. Want wat ontdek je nu weer? Er zit een richel in je kapsel, net als je soms bij rotsformaties ziet, en daar kom je niet zo gemakkelijk van af. Dus laten we dit probleem ook nog gaan verhelpen zonder dat je een compleet nieuw model nodig hebt.
 
Statisch haar in de winter
 
De meest drastische manier om van zogenaamd hoedenhaar af te komen is eenvoudig je hoofd kaal scheren. "Wat is dt nu weer voor tip!", zul je denken. Maak je maar geen zorgen, niet iedereen ziet er goed uit als G.I. Jane. We zullen dus met een andere oplossing moeten komen. Haal je ontklittingsspray of de conditioner spray tevoorschijn en vernevel dit lichtjes op je haar. Werk je handen zachtjes door je krullen en kneed je slagen om de lijn uit te wissen. Een ander trucje is je haar te vernevelen en het met een platte borstel lichtjes te borstelen vlak voor je de muts opzet. Wees er wel zeker van dat je muts droog is als je dit doet.
 
De belangrijkste tip die ik je voor de wintermaanden kan geven is het voeden van het haar met een vochtinbrengend product. Maar doe dit niet overmatig, slechts een beetje, zoals ik al eerder vertelde. Een beetje vocht inbrengen is goed, overmatig vochtinbrengen is niet zo goed. Elk haartype is anders en reageert dus ook anders op weers- en klimatologische invloeden. Kijk maar wat je doet. Probeer wat van de tips in dit artikel uit en ontdek wat voor jou het beste werkt. En blijf vooral die wollen kleding en die leuke hoeden en mutsen dragen, maar ga wel de strijd aan met de winterhaar problemen voor ze niet meer beheersbaar zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over het verzorgen van haar