De basisbeginselen van de bob

Neklange bob
Foto: MikroKon/Shutterstock
De bobsnit is misschien n van de meest direct herkenbare, klassieke haarsnitten aller tijden. De bob heeft zijn oorsprong in een tijdperk waarin vrouwen hun onafhankelijk begonnen te verklaren en zichzelf begonnen uit te drukken als mr dan moeder, vrouw en dochter. Dit kapsel werd de norm waaronder een hele generatie van moderne vrouwen danste op eigen deuntjes.
 
De bob is simpel van design. Het is een echte precisiesnit die zorgvuldig moet uitgevoerd worden om een goed uitziend kapsel te creren. De bob is typisch korter in lengte en hangt zelden lager dan halfweg de nek, afhankelijk van het individu. De bob kan met of zonder pony gedragen worden, afhankelijk van de stijlvoorkeuren en individuele noden. Hij kan volledig symmetrisch zijn (gelijkmatig uitgevoerd aan elke kant van het hoofd) of asymmetrische focuselementen hebben om het evenwicht te verplaatsen en de aandacht te vestigen op de gewenste punten.
 
De klassieke bob is op kinlengte en zijn kniplijn (de onderste rand van het haar) is perfect horizontaal, parallel lopend met de vloer. De bob wordt geknipt door het haar in kleine secties te nemen (verticaal verdeeld, zodat enkel de onderste cm of zo naar beneden hangt bij de start) en het recht naar beneden te laten hangen en het dan met uw schaar op de gewenste lengte te knippen. U gaat verder door het overblijvende haar in secties neer te laten en het dan te knippen met de vorige sectie als leidraad (en daarbij voegt u secties toe terwijl u naar boven toe werkt).
 
Gebruik kleine hoeveelheden haar in de secties en kam het haar glad, maar trek er niet aan of gebruik geen spanning. Anders bekomt u een ongelijke snit, want het is virtueel onmogelijk om een perfect gelijke spanning te behouden over de volledige snit.
 
En reden voor de levensduur en status van de bob als DE klassieke snit is zijn brede aantrekkingskracht en geschiktheid. De bob kan opgemaakt worden en elegant zijn of kan gewoon een casual snit zijn. Het is een snit die aanpasbaar is aan haast elk individu. Hij kan aangepast worden aan haast elke gezichtsvorm en vele haartypes, met uitzondering van extreem krullend en natuurlijk Afrikaans haar. Los van deze haartypes bestaan er voor de andere uitdagingen om een bob te creren voor een individu tips en trucjes om die aan te passen en geschikt en flatterend te maken.
 
Omgaan met specifieke noden bij het knippen van een bob:
 
Lang gezicht
 
Het lange gezicht (soms voorgesteld als smal of dun gezicht) is problematisch in het creren van haarlooks, omdat het haar bij zoveel kapsels naar beneden hangt, wat zorgt voor een verticale focus en het gezicht nog langer doet lijken. Elke snit voor een lang of smal gezicht moet hier rekening mee houden en moet aangepast worden om deze verticale lijn te counteren. De bob kan dit op een heel handige manier doen.
 
bob voor een lang gezicht
 
Bobsnitten zijn klassiek en voor het ovalen gezicht zal haast elke snit passen en de bob vormt daarop geen uitzondering. Het is enkel wanneer we de bob geschikt maken voor andere gezichtsvormen, zoals het lange gezicht, dat we aanpassingen moeten maken in de dimensies van deze klassieke look.
 
Bij een langwerpig gezicht is het belangrijk om te denken aan het verticale evenwicht. Kort de lengte van de snit in van net onder de kin tot net erboven en geef de voorste rand een lichte hoek. Dit helpt om een horizontale focus te creren en zorgt ervoor dat het gezicht niet te lang lijkt.
 
Lees verder ...