Het rond gezicht en passende kapsels

Rond gezicht
 
In een poging om de lezers te helpen om de elementen te begrijpen die betrekking hebben op het kiezen van een flatterend kapsel voor verschillende gezichtsvormen, kijken we vandaag eens naar het rond gezicht. Mensen met ronde gezichten hebben een specifiek stel uitdagingen, los van de invloed van de andere gelaatstrekken.
 
Het rond gezicht wordt gekenmerkt door een lengte tussen kin en haarlijn die dezelfde is als de lengte van zijkant naar zijkant ter hoogte van de jukbeenderen. Het verschilt van de vierkante gezichtsvorm door meer afgerond te zijn en door het gebrek aan hoekigheid bij de kaaklijn en bovenkant van het voorhoofd.
 
Een kapsel dat geschikt is voor het rond gezicht moet volume of hoogte bieden bovenaan het hoofd, minimale omvang hebben of dicht bij het gezicht liggen aan de zijkanten en als het een langer kapsel is, dan moeten de lagere haarpunten minimaal volume en omvang hebben. Mensen met een rond gezicht zouden moeten kapsels met volle zijkanten vermijden en als het haar krult, dan zijn laagjes en textuur noodzakelijk om het haar dicht tegen de zijkanten van het gezicht te houden.
 
Een pony zou moeten gehoekte gebogen of asymmetrische lijnen vertonen in plaats van horizontale, zodat de breedte van het gezicht niet benadrukt wordt. Dit kan op vele manieren bekomen worden, zoals je kunt zien op de afbeeldingen bij dit artikel.
 
Kapsel 1:
 
Kort gelaagd kapsel voor een rond gezicht
 
Dit kapsel is een variant van het pixie kapsel. Het is kort en gelaagd, gestyled om dicht tegen de hoofdhuid aan te liggen en zou speciaal goed passen bij golvend haar. De pony is geknipt in een gebogen lijn en dan ingesneden om textuur te geven en een asymmetrische look te creŽren.
 
De dicht geknipte zijkanten en de lichte lift bovenaan gaan goed samen om de illusie te wekken dat het hoofd verticaal langer is en dus een meer ovalen vorm heeft.
 
Kapsel 2:
 
Scheermeskapsel voor een rond gezicht
 
Dit is een lang kapsel op gelijke lengte met laagjes die met het scheermes geknipt zijn en die het gezicht omkaderen. Het haar heeft een scheiding in het midden en een gebogen lijn rond het gezicht om de zachtheid te behouden, terwijl de lengte de illusie wekt van een langer gezicht door de breedte ervan te camoufleren.
 
Het algemene effect is een gladde, zachte look. Dit is een ideaal kapsel voor personen met van nature steil en fijn tot halfdik haar.
 
Kapsel 3:
 
Kort jongensachtig kapsel voor een rond gezicht
 
Dit is nog een kort jongensachtig kapsel met een pony met textuur. Dit kapsel past uitstekend bij iemand met steil haar en kan zoals je ziet makkelijk gestyled worden om heel wat lift en volume te creŽren in de korte laagjes of met een minimum aan volume om een zachtere, gladdere look te geven. Dit kapsel heeft een scheiding weg van het midden en een wigvormige pony met zware scheermestextuur.
 
Zoals kapsel nummer 1 zorgt ook dit kapsel ervoor dat het gezicht er langer uitziet door hoogte toe te voegen en zo krijgen we de indruk dat het gezicht ovaal is en niet langer rond.
 
Kapsel 4:
 
Lang kapsel met een pony voor een rond gezicht
 
Dit is een lang kapsel met een pony die hoekig geknipt is en laagjes rond het gezicht met een basissnit op gelijke lengte. De gehoekte scheiding uit het midden trekt de aandacht naar boven, terwijl het haar dat aan de zijkanten dicht tegen de hoofdhuid ligt en de lengte helpen om het gezicht meer ovaal te maken. Alhoewel de pony hoekig geknipt is, heeft hij ook textuur om te zorgen voor een zachtere look en om te maken dat het gezicht niet hoekig lijkt.
 
Dit kapsel zou uitstekend passen bij iemand met andere gelaatstrekken (zoals een vooruitstekende neus, ogen die wijd uiteen staan of dicht bij elkaar staan, enzÖ) die een kapsel nodig hebben dat voor afleiding zorgt.
 
Kapsel 5:
 
Lang gelaagd kapsel voor een rond gezicht
 
Dit lang gelaagd kapsel biedt mťťr volume en krul dan de vorige kapsels. Het kapsel creŽert de nodige illusie van lengte door volume en lift toe te voegen bovenaan en extra lengte te geven om het volume opzij wat te neutraliseren. De pony is piekerig en het haar heeft een scheiding weg van het midden.
 
De gelaagde krullen zijn gestyled om het gezicht te omkaderen en ze benadrukken de impressie dat het gezicht meer ovaal is. Dit is een uitstekend kapsel voor mensen met dik, krullend of golvend haar.
 
Kapsel 6:
 
Op de bob gebaseerd kapsel voor een rond gezicht
 
Dit is een kapselkeuze die aantoont dat je geen superkort kapsel hoeft te nemen voor een rond gezicht. Het kapsel is volledig asymmetrisch met scheiding in het midden. Het basiskapsel is een wedge snit die vooraan overgaat in een bob met A-lijn. Het haar is steil gestyled en met het scheermes gesneden om een gladde textuur aan de look te bieden.
 
De lange pony die het gezicht omkadert helpt om de indruk te wekken dat het gezicht langer en dus meer ovaal is. De asymmetrie maakt het kapsel ideaal voor diegenen die te kampen hebben met andere uitdagingen zoals een vooruitstekende neus of andere gelaatstrekken die niet in evenwicht zijn.
 
Kapsel 7:
 
Scheermessnit voor een rond gezicht
 
Dit halflang scheermessnit kapsel heeft een piekerige pony en een scheiding weg van het midden. De hoek van de pony helpt om een zachte look te creŽren en helpt ervoor te zorgen dat het gezicht er ovaal uitziet.
 
Het kapsel kan een finish krijgen zoals getoond voor een hedendaagse en trendy look of kan glad gefŲhnd worden met een ronde borstel, waarbij de uiteinden naar binnen gekruld worden om de look zacht en glad te maken. Dit kapsel past goed bij iemand met fijn tot halfdik haar.
 
Door Stacy | | ©Kapsels.net