Voordelen en gevolgen van dreadlocks

Lisa Bonet met dreadlocks
 
Dreadlocks hebben zo’n super aards, hippieachtig, natuurlijk gevoel en ze zijn een extreem universeel kapsel geworden, waarbij rassen en geslachten gekruist worden. Bob Marley, Whoopi Goldberg, Ani DiFranco, Lisa Bonet, Adam Duritz en realityster Whitney Mixter hebben allen één of andere vorm van dreadlocks gehad (sommigen nog steeds trouwens) en ze stonden er allen extreem goed mee.
 
Zelfs toen Shakira tijdelijke dreads had, deed ze iedereen zin krijgen om uit te gaan en haar look te kopiëren en er zijn veel geweldige redenen waarom we dit inderdaad zouden moeten doen.
 
Dreads zijn inderdaad het overwegen waard als look en alle mensen die ze jaren onderhouden hebben, zouden eigenlijk een award moeten winnen. Maar het verwerven van deze look vergt veel tijd en daarom is dit niet iets wat je zomaar ineens kunt doen verdwijnen.
 
Je kunt niet zomaar wakker worden en zeggen “ik heb het gehad met mijn dreadlocks; ik zal ze uitkammen”. Op die manier werkt het niet. Indien dit wél het geval was, dan zou het niet zo lang duren om ze perfect te krijgen en verder zou iedereen ze willen omdat ze ook even snel weer weg zouden kunnen zijn.
 
Hieronder vind je enkele pro’s en contra’s voor het geval je dreadlocks overweegt, dus kan je ofwel doorgaan ofwel ermee stoppen vooraleer het misschien veel te laat is. Dreadlocks kunnen een leuke, geweldige haarkeuze zijn, eerst en vooral omdat ze extreem kosten- en tijdefficiënt zijn. Het feit dat er zo goed als geen onderhoud bij te pas komt, maakt deze look erg in trek bij hen die zuinig zijn.
 
Whoopi Goldberg met dreadlocks
 
Je hoeft je haar slechts om de twee weken te wassen, globaal genomen omdat water je haar kan losser maken en uitdunnen en dus je dreadlocks vernietigen waar ze zo lang mee bezig geweest bent om ze te hebben.
 
Hoe langer je dreadlocks hebt, hoe minder je je haar hoeft te wassen en je hoeft niet veel shampoo of conditioner te gebruiken, dus spaar je heel wat geld uit. De enige stylingtool die je misschien nodig hebt is een föhn. Je bespaart dus ook op stijltangen en krultangen. Geld besparen dankzij je haar? Hoe kan je hier nee tegen zeggen?
 
Omwille van alle natuurlijke oliën en de afwezigheid van warmtetools, zal je haar veel sneller groeien dan je zou verwachten en dit is geweldig als je wanhopig wacht op lang haar. Heb je snel last van klitten en knopen in je haar, dan zal het niet langer nodig zijn om je haar oneindig lang te kammen en/of borstelen om het te ontwarren.
 
Je haar is in orde en klaar om te vertrekken en de inspanning is zo minimaal dat je kan ontwaken en direct klaar bent, enkel met gebruik van een haarstrik, bandana of leuke haarband. En de tijd die je bespaart bij het stylen van je haar kan je beter spenderen aan het creëren van nieuwe dreadlocks en aan het uitgaan met vrienden, lezen, studeren, buiten spelen, lachen; m.a.w. de belangrijke zaken in het leven.
 
Adam Duritz met dreadlocks
 
Shakira met dreadlocks
 
Je bent verliefd geworden op het idee van het hebben van dreadlocks en méér tijd en geld en dit is geweldig, maar je moet uitkijken vooraleer je de sprong maakt en dit betekent ook de nadelen moet overwegen. En wanneer ik zeg “wegen”, dan bedoel ik ook wegen, net zoals in het doorwegen van je hoofd.
 
Sommige mensen vinden dreadlocks – net als extensions – op het eerste gezicht té zwaar voor hun hoofd, vooral bij het slapen. Dit is één iets wat niet zo leuk is; de zwaarte van je haar wanneer het zich groepeert en eigenlijk verschillende grote knopen wordt. Daarnaast kunnen mensen denken dat je een vuil iemand bent omdat ze aannemen dat je je haar niet wast aangezien ze slecht geïnformeerd zijn over het eigenlijke onderhoud van dreads en misschien ben jij dit ook.
 
Volgende pagina
 
(Foto's: PR Photos)