Kapsel voor een dun gezicht

Kapsel voor een dun of mager gezicht
 
Vraag: Ik heb een echt mager gezicht. Hoe kan ik het dikker doen lijken met het juiste kapsel (lang of kort?) en misschien ook make-up en kledij?
 
Antwoord: Zoals bij elke gezichtsvorm, moet u ervoor zorgen dat u werkt met een gevoel voor proportie en focust op horizontale lijnen en klemtoon in het kapsel. Dit betekent dat u stijlelementen moet opnemen die het silhouet van het hoofd verbreden.
 
Ik zou een kapsel aanbevelen dat het volume bovenaan het hoofd laag houdt en misschien een horizontale ponylijn gebruiken. Bovendien moet u het haar stylen zodat er meer volume en massa is langs de zijkanten ofwel door het haar langs de zijkanten naar buiten te stylen ofwel door een grote krul toe te voegen.
 
Dit kunt u doen via een gelaagd, naar buiten wippend kapsel of een stompe snit die gestyled is met een grote buiging die een boog maakt vanuit de slapen en een grote C creert bij de zijkanten van het gezicht of op zijn minst een sterke horizontale lijn langs kaakniveau.
 
Wat kledij betreft: probeer truien met een rolkraag en met opstaande kraag om een lange nek te minimaliseren: dit zou zorgen voor een verticale focus. Boothalzen zijn eveneens een goede keuze, want die geven een horizontale focus aan het silhouet.
 
Make-up wordt gewoon een kwestie van geen tinten te gebruiken die t donker zijn wanneer u blush of contour aanbrengt. Hou het palet zacht en pastelkleurig, met glinstering in de oogzone en gebruik een lichtjes blekere tint van poeder over de bovenkant van de wangen en bij de buitenrand van de ogen, zodat u het gezicht meer afgerond en maanvormig kunt doen lijken.
 
©Kapsels.net
Foto: Raisa Kanareva/Shutterstock.com
 
Lees ook:
 
Kapsels voor langwerpige gezichten
 
Kapsel voor een lang gezicht en steil haar
 
Bob snit voor een lang of smal gezicht