Hoe de haargroei versnellen

Meisje dat haar haargroei wilt versnellen
Foto: Yurok/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik mijn haargroei doen versnellen?
 
Antwoord: Zowel mannen als vrouwen proberen dit al jaren te doen. Het enige mogelijke advies was vroeger om de hoofdhuid zuiver en gezond te houden en voor een evenwichtige voeding te zorgen, zodat het lichaam de noodzakelijke bouwstoffen kreeg om nieuw haar vlug te doen groeien. Er zijn echter vorderingen gemaakt in haarwetenschap en een aantal bedrijven heeft geëxperimenteerd en zich beziggehouden met deze zaak.
 
Als resultaat daarvan zijn er nu een aantal producten op de markt die beweren dat ze de haargroei versnellen. Die producten gaan van eenvoudige shampoo-conditioner formules (vaak in een 2-in-1 combinatie, versterkt met mineralen, vitaminen en antioxidanten) tot een volledige lijn met verzorgende producten en voedingssupplementen.
 
Deze producten beweren dat ze het haargroeitempo in sommige gevallen met 45 % kunnen verhogen. En terwijl er op de verschillende websites geen klinische studies te vinden zijn die deze beweringen staven, staan de sites toch vol getuigenissen van personen die zeggen dat dit voor hen een wonderproduct is.
 
De firma’s beweren dat hun formules (met vitaminen en mineralen, antioxidanten en aminozuren) het haar en de hoofdhuid de nodige componenten geven voor een gezonde haargroei.
 
Ikzelf zit met een gezond gevoel van scepticisme. Ik zou liever klinische studies zien en iets méér dan anekdotische getuigenissen in verband met de efficiëntie van deze producten. Daarnaast is het wel zo dat alles er veelbelovend uitziet en ik denk dat u met wat zorgvuldig onderzoek deze producten kunt uitproberen zonder een echt risico te lopen.
 
Ik zou aanraden om te kiezen voor producten met een niet-tevreden-geld-terug garantie. Kijk wel goed naar de kleine lettertjes. Veel producenten geven namelijk enkel garantie op de producten die rechtstreeks bij hen gekocht werden. Wanneer u het product in de kleinhandel koopt, verliest u in de meeste gevallen de garantie en dit wilt u zeker niet meemaken.
 
Daarnaast zou ik adviseren om zoveel mogelijk te lezen over de beschikbare producten en ervoor te zorgen dat uw beslissingen geïnformeerde beslissingen zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Waaruit bestaat haar en hoe groeit het?