De beste haardroger

Meisje met haardroger
 
De beste haardroger voor uzelf kopen
 
U vindt er n in haast elke badkamer en in sommige gevallen zult u er mr dan n aantreffen. Ik heb het over haardrogers. De wonderbaarlijke stylingtool vooruitgang die de manier waarop mannen en vrouwen decennia lang hun haar gingen drogen en stylen heeft veranderd.
 
De handmodel fhn voor thuisgebruik kwam er rond 1920 nadat Alexander Godefroy zijn originele salonversie creerde in 1890. In de periode van mr dan een eeuw die nu voorbij is, is er veel vooruitgang geweest qua technologie, maar ook qua andere factoren die te maken hebben met het esthetische en het gebruiksgemak.
 
Het basisontwerp van de fhn omvatte een motor die lucht blaast. De luchtstroom is gericht over opgerolde warmte-elementen die het haar opwarmen. Deze warme lucht wordt gebruikt om het vocht in nat haar te verspreiden en het droog te maken. Aangezien vocht en warmte beide in staat zijn om de zoutverbindingen en waterstofverbindingen in het haar te verbreken, is het zo dat het gebruik van luchtstroom en haarstylingtools iemand in staat stelt om nieuwe vormen te creren en het haar een andere richting in te sturen.
 
Terwijl de mechanica altijd constant gebleven is, hebben de vooruitgangen in materiaalwetenschap ervoor gezorgd dat er verbeterde versies gecreerd werden die betere resultaten en snellere droogtijden opleveren voor vele haartypes. En zon ontwikkeling was het gebruik van keramische materialen voor de warmte-elementen van haardrogers. Deze nieuwere elementen zorgen voor een meer gelijkmatige warmteverdeling en reduceren de kans op hot spots tijdens het droogproces. Dit helpt de verzekeren dat het haar minder kans loopt op beschadiging door de warmte van het droogproces. De gelijkmatige opwarming betekent ook een betere controle bij het stylingaspect van het gebruik van de fhn.
 
Een zelfs nog recentere vooruitgang is de generatie van de ionische haardrogers. Die zijn ontworpen om de hoeveelheid statische elektriciteit in het haar te verminderen tijdens het drogen. Een gladdere afwerking is hiervan het resultaat. Het gebruik van een ionische fhn helpt eveneens om het vocht in het haar sneller te verspreiden zonder zoveel warmte, wat de situatie veiliger maakt voor het haar en zorgt voor snellere droogtijden en stylingtijden.
 
Een ietwat oudere, maar misschien wel de belangrijkste ontwikkeling bij de fhn is de koele stand knop. Deze knop is meestal makkelijk bedienbaar op het handvat en schakelt het warmte-element van de haardroger uit, terwijl de luchtstroom ononderbroken blijft verder blazen. Dit betekent dat tijdens het stylingproces eens een haarsegment opgewarmd en buigzaam is door middel van de koele stand knop koudere lucht over het haar kan geblazen worden in de configuratie die voorzien werd door de gebruikte stylingtool en het nieuwe kapsel op die manier kan gefixeerd worden.
 
Dit is goed voor het straightenen en om de gewenste golving aan het haar te geven. Er is misschien wel wat oefening nodig, maar de meesten vinden het de moeite waard om deze techniek onder de knie te krijgen.
 
Waar u moet op letten bij een haardroger
 
Zoals bij de meeste dingen hangen de specifieke kenmerken die u nodig hebt voor uw fhn grotendeels af van uw haartype. Er zijn heel wat kenmerken en toebehoren voor verschillende doeleinden en soms is de verwarring nogal groot. Laten we dus al deze zaken n per n bekijken en analyseren wat ze bieden en waarvoor ze het best geschikt zijn.
 
Wattage:
 
Er zijn haardrogers op de markt in heel wat wattages. De wattage verwijst naar de hoeveelheid kracht die gebruikt wordt door de fhn. Ook de sterkte van de output wordt hiermee aangeduid. Haardrogers met een hogere wattage zullen sterker en warmer blazen dan die met een lager wattagegetal. Ze kunnen wel duurder zijn, maar over het algemeen wilt u toch waar voor uw geld.
 
De meeste professionals raden aan om een fhn voor thuisgebruik te kopen die minimum 1750 watt is. Dit is goed voor de meeste haartypes en zal ervoor zorgen dat u s morgens niet al uw voorbereidingstijd verspilt bij het (niet succesvol) proberen te drogen van uw haar. Hebt u bijzonder dik haar (dit betekent dat u heel wat haren per vierkante cm hoofdhuid hebt), dan koopt u best een fhn van 1900 of 2000 watt, zodat u de snelst mogelijke droogtijd hebt.
 
Mensen die echter fijn haar of erg dun verspreid haar hebben, kopen beter een fhn met lagere wattage. Zo worden hun brozere lokken gedroogd zonder al te veel kracht. In deze gevallen is een haardroger van 1250 tot 1500 watt ideaal.
 
Volgende pagina