Haar & motorhelm

Vrouw met een motorhelm op haar hoofd
Foto: Klever Level/Shutterstock
Vraag: Ik ben onlangs gestart met motorrijden en ik ben alles aan het leren over helmhaar. Ik heb matig dik, schouderlang haar dat ik in een bob draag. Ik heb een pony en mijn haar is niet gelaagd.
 
Zou je me enkele tips kunnen geven of een kapsel kunnen aanraden dat er OK uitziet nadat het enkele uren onder een helm gezeten heeft? Dank voor je hulp!

 
Antwoord: Ik heb toevallig een paar klanten die ook motorrijden en helmhaar is een vaak gehoorde klacht bij hen. Ze hebben dit probleem op een paar verschillende manieren opgelost, al naargelang hun persoonlijke voorkeuren.
 
De éne gebruikt een bandana om haar haar langs boven vast te maken voor ze haar helm opzet. Ze draait haar haar gewoon op onder de bandana en na het motorritje schudt ze het los en gaat ze erdoor met een kam met brede tanden.
 
Een andere optie is het haar in een Franse vlecht doen onder de helm. De enige schaduwzijde is dat na een lange rit, je als resultaat kan golven hebben wanneer je je haar opnieuw losmaakt en dit als gevolg van het vlechten. Misschien ben je niet zo gelukkig met zo’n look.
 
Vooral als je lang haar hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar niet wappert in de wind. Sommigen denken dat het eenvoudigweg vastmaken van het haar in een staartje al voldoende is bij het rijden, maar als die staart waait in het spoor van de motor, zal je eindigen met een warboel vol knopen op het einde van de rit.
 
De ruwe behandeling zal uitmonden in kroeshaar, klitten en afbreken en weldra zal je je haar moeten laten afknippen om de beschadigde delen te verwijderen. Het is beter om het haar volledig bedekt en gezond te houden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar vlechten