U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Stylen  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haar & motorhelm

Vraag: Ik ben onlangs gestart met motorrijden en ik ben alles aan het leren over “helmhaar”. Ik heb matig dik, schouderlang haar dat ik in een bob draag. Ik heb een pony en mijn haar is niet gelaagd. Zou je me enkele tips kunnen geven of een kapsel kunnen aanraden dat er OK uitziet nadat het enkele uren onder een helm gezeten heeft? Dank voor je hulp!
 
Antwoord: Ik heb toevallig een paar klanten die ook motorrijden en “helmhaar” is een vaak gehoorde klacht bij hen. Ze hebben dit probleem op een paar verschillende manieren opgelost, al naargelang hun persoonlijke voorkeuren.
 
De éne gebruikt een bandana om haar haar langs boven vast te maken voor ze haar helm opzet. Ze draait haar haar gewoon op onder de bandana en na het motorritje schudt ze het los en gaat ze erdoor met een kam met brede tanden.
 
Vrouw met helm op een motor

Een andere optie is het haar in een Franse vlecht doen onder de helm. De enige schaduwzijde is dat na een lange rit, je als resultaat kan golven hebben wanneer je je haar opnieuw losmaakt en dit als gevolg van het vlechten. Misschien ben je niet zo gelukkig met zo’n look.
 
Vooral als je lang haar hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar niet wappert in de wind. Sommigen denken dat het eenvoudigweg vastmaken van het haar in een staartje al voldoende is bij het rijden, maar als die staart waait in het spoor van de motor, zal je eindigen met een warboel vol knopen op het einde van de rit.
 
De ruwe behandeling zal uitmonden in kroeshaar, klitten en afbreken en weldra zal je je haar moeten laten afknippen om de beschadigde delen te verwijderen. Het is beter om het haar volledig bedekt en gezond te houden.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact