Groei van Aziatisch haar

Het haar van mensen van verschillende rassen
 
Vraag: Is het waar dat Aziatisch haar sneller groeit?
 
Antwoord: Ja, dit is waar. Haar kan onderverdeeld worden in 3 verschillenden etnische types: Afrikaans, Aziatisch en Kaukasisch en elk type heeft zijn eigen specifieke kenmerken.
 
Afrikaans haar groeit het traagst, namelijk minder dan 0,9 centimeter per maand. Afrikaans haar is iets dichter dan Aziatisch haar en het groeit haast parallel met de schedelhuid, waarbij het rond zichzelf draait tijdens het groeien. Afrikaanse haren hebben een platte dwarsdoorsnede.
 
Aziatisch haar groeit 1,3 centimeter per maand en heeft de langste groeicyclus, tot wel 9 jaar. De dichtheid van Aziatisch haar is lager dan die van de andere etnische groepen. Aziatisch haar groeit steil en loodrecht op de schedelhuid. Aziatische haren zijn rond qua dwarsdoorsnede en de diameter is breder dan de haren van andere etnische groepen. De schubbenlaag (cuticula) is gewoonlijk dikker dan die van Afrikaans en Kaukasisch haar.
 
Kaukasisch haar groeit 1,2 centimeter per maand. Het heeft de hoogste dichtheid van de 3 etnische groepen. Kaukasisch haar groeit in een schuine hoek ten opzichte van de schedelhuid en is lichtjes gebogen. Kaukasische haren variŽren van rond tot ovaal in dwarsdoorsnede.
 
©kapsels.net     Foto: Bigstockphoto
 
Zie ook:
 
Hoe snel groeit haar?
 
Waar bestaan haren eigenlijk uit en hoe groeien ze?
 
Groeit het haar van mannen sneller dan dat van vrouwen?