Kapsels om uw gezicht smaller te maken

Kapsel om een rond gezicht smaller te maken
Foto: ArtFamily/Shutterstock
Hebt u een rond of een zwaar gezicht en wilt u het wat smaller doen lijken? Er bestaan hiervoor verschillende oplossingen, zonder dat u daarom hoeft te kiezen voor drastische veranderingen. De bedoeling is steeds om een ovalen gezicht te bekomen, waarbij de lengte ongeveer anderhalve keer de breedte is en waarbij de kaaklijn lichtjes smaller is dan het voorhoofd. Die éne goede snit voor een rond gezicht bestaat niet: er zijn heel wat flatterende opties.
 
De twee belangrijkste benaderingen om een zwaar gezicht “af te slanken” zijn het creëren van méér hoeken in het gezicht en het visueel langer maken van het gezicht met haar. Hoe zorgt u hier concreet voor? Hieronder vindt u enkele trucjes.
 
Opzij vallende pony
 
Een lange, opzij vallende pony creëert hoeken in het gezicht en de schuine horizontale beweging zorgt voor de illusie van een smaller gezicht. Een pony die net het jukbeen raakt en dan spits in een neerwaartse hoek loopt van wenkbrauw tot tegenovergestelde oor zorgt voor een afslankend effect. Een stompe, rechte pony is geen goed idee; die maakt de wangen alleen maar breder en het gezicht zwaarder.
 
Zijscheiding
 
Daar waar een middenscheiding zorgt voor kromming, werkt een zijscheiding afslankend, want die geeft een hoekig voorkomen aan het gezicht. Los van de haarlengte maakt een zijscheiding het gezicht onmiddellijk slanker, want de focus is wég van het midden.
 
Ga verticaal
 
Volume bij de kruin maakt het gezicht langer. Door wat buiging te creëren bovenaan of de toplaag lichtjes te touperen, voegt u lengte toe. Dit werkt van nature afslankend. Om het haar volume te geven, kunt u wortelliftspray op vochtig haar spuiten en het daarna föhnen met een grote, ronde borstel. Gebruikt u een toupeerkam, start dan op zo’n 3 cm van de wortels. Toupeer echter met mate: het zwaar getoupeerde haar uit de jaren 80 is niet echt meer in.
 
Opsteekkapsels
 
Deze kapsels maken het gezicht dunner, want ze creëren volume bovenaan. Een eenvoudig opsteekkapsel is bijvoorbeeld de ballerinaknot.
 
Algemene weetjes
 
U kiest beter niet voor té kort of té breed haar. Een bob is echt geen goed idee voor iemand met een zwaar gezicht. Een snit waarbij het haar dicht tegen het hoofd ligt en met franjes en zachte lijnen rond het gezicht om een deel van wang en kin te verbergen, is dan wél weer OK. Gebruik de juiste producten om volume te creëren daar waar nodig en om het haar glad te maken daar waar gewenst. Accessoires kunnen eveneens helpen.
 
Kleur
 
Alhoewel de haarkleur niet de allesbepalende factor is om een gezicht smaller te doen lijken, kunt u via highlights voor contrast zorgen. Dit creëert schaduw, wat dan weer afslankend werkt.
 
©Kapsels.net