Eerste grijs haar

Vrouw die haar eerste grijs haar ontdekt
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik vond vandaag mijn eerste grijs haar! Hoelang zal het duren vooraleer ik volledig grijs ben?
 
Antwoord: Er bestaat niet echt één harde en vaste regel in verband met grijs haar. Zelfs al vond u vandaag uw eerste grijs haartje, dan nog betekent dit niet noodzakelijk dat u grijs zal worden. Soms veroorzaken hormonale schommelingen één of twee grijze haren, maar duurt het nog tien jaar vooraleer de grijze haren toenemen. Er zijn bepaalde factoren die hier een rol in spelen.
 
Erfelijkheidsleer:
 
Wanneer werden uw ouders grijs? Hoe zat dit bij uw ooms en tantes, broers en zussen? Grijs haar is gewoonlijk tamelijk voorspelbaar wanneer u wat opzoekwerk doet naar het grijs worden van het haar van uw onmiddellijke familie. Maar dit klopt niet altijd. Het kan dat al uw familieleden grijs werden toen ze twintigers waren en dat het bij u duurt tot u veertig bent.
 
Leeftijd:
 
De meeste mensen worden zichtbaar grijs wanneer ze dertigers of veertigers zijn. Maar met meer en meer stress in ons leven, komen grijze haren steeds vroeger voor. Gelukkig zal uw kapper u kunnen helpen als de grijze haren u storen!
 
Stressfactor:
 
Zoals ik al zei heeft stress een enorme impact op het tijdstip waarop men grijs wordt. Een stressvol leven of een stressvolle levensstijl kunnen iemand al als twintiger grijs doen worden. U zult dit opmerken in de zakelijke sfeer waar jonge professionals overwerkt en onderbetaald zijn en letterlijk wedijveren met ontelbare anderen die net als hen vol ambitie zitten en het allerhoogste willen bereiken.
 
Maar wat het krachtigste effect heeft, is een plotse schok of verdriet. De dood van een geliefde bijvoorbeeld, of een ernstige ziekte zoals kanker. Ik heb dames gezien die op enkele weken tijd volledig grijs werden door de dood van hun kind en mannen die grijs werden na het verlies van hun job of de ontdekking dat hun echtgenote vreemdging. Mensen zeggen vaak dat een kapper onmiddellijk kan zien of iemand emotioneel of fysiek in de war is en dit door gewoon naar de staat van het haar te kijken. Dit is echt waar.
 
Met bovenstaande weetjes in het achterhoofd kunt u de informatie toepassen op uw eigen situatie en een meer berekende gok doen in verband met hoelang het zal duren vooraleer u grijs wordt.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Grijs haar simuleren
 
Waarom haar grijs wordt