Ammoniavrije haarkleuring

Ammoniavrije haarverf
 
Vraag: Is ammoniavrije haarkleuring semipermanent of permanent? Bedankt!
 
Antwoord: Ammoniavrije haarkleuring bestaat zowel in semipermanente als in permanente formule.
 
Het verschil tussen gewone haarverf en ammoniavrije haarverf is dat die laatste een andere alkalinesubstantie gebruikt om de schubbenlaag (cuticula) te openen en de kleur te doen binnendringen. Dit betekent dat de haarverf gelijk welke formule kan krijgen – voor langere of kortere tijd – terwijl die het voordeel heeft van lekkerder te ruiken.
 
Het is belangrijk om te weten dat ammoniavrije kleuring NIET noodzakelijk betekent dat de verf het haar niet kan beschadigen. Deze formules zijn milder, maar moeten nog steeds goed gevolgd worden tijdens de behandeling. Ze mogen niet zomaar zonder speciale aandacht gebruikt worden op haar dat zwaar onder stress staat of mogelijk beschadigd is.
 
De mildere resultaten gelden in de eerste plaats voor die formules die enkel kleur afzetten. De kleurformules die de originele kleur liften of de kleur van het haar lichter maken, bevatten nog steeds peroxide en andere blekende middelen en zijn net zo hard voor het haar als hun tegenhangers mét ammonia.
 
Ik hou hier geen pleidooi tegen ammoniavrije verf, maar ik wil dat de mogelijke gebruikers begrijpen hoe ammoniavrije formules eigenlijk werken. Deze haarverven mogen niet zomaar klakkeloos gebruikt worden met haarbeschadiging als resultaat.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar kleuren