Hoe een snor laten groeien

Verschillende soorten snorren
Afbeelding: Depositphotos
Vraag: Hoe laat ik een snor groeien? Ik ben van plan om mijn snor te laten groeien, maar ik weet niet waar te beginnen. Stop ik gewoon met scheren? Zal ik veel nieuwe producten en tools moeten kopen? Ik hoorde reeds over kammen en wax speciaal voor snorren. Is er nog iets anders waaraan ik moet denken?
 
Antwoord: Om een snor te laten groeien, stoppen sommige mannen gewoon met scheren, terwijl anderen merken dat gezichtshaar bij hen niet groeit (tenminste misschien niet wanneer ze een eerste poging doen om hun snor te laten groeien).
 
Bij heren is gezichtshaar meestal een kwestie van hormonen en genen. Sommige jongens hebben dik, weelderig gezichtshaar vooraleer ze afstuderen, terwijl andere mannen soms al de dertig voorbij zijn en nog niet veel méér hebben dan een setje bakkebaarden.
 
Wil uw gezichtshaar meewerken, dan kan u gewoon stoppen met scheren en het haar laten groeien. Geef het daarna de juiste vorm. Aangezien u al op de hoogte bent van kammen en wax speciaal voor snorren, is het enige wat u nog rest de trimmer.
 
Een goede trimmer is uiterst belangrijk. Trimmers zijn goedkoop en zijn beschikbaar in snoerloze versies die makkelijk te hanteren zijn (u vindt reeds een snoerloze trimmer van goede kwaliteit voor ongeveer 15 euro). Verwar een trimmer niet met een tondeuse. Een tondeuse is bedoeld om het haar van de hoofdhuid te scheren en het formaat is aangepast.
 
Trimmers zijn bedoeld om het haar van een veel smallere zone te knippen en om dit te doen met aandacht voor ingewikkelde en zuivere lijnen. Trimmers knippen het haar ook dichter (omdat de mesjes en tanden smaller zijn), wat belangrijk is om goed en zuiver geschoren te zijn in de zones waar u geen haar wenst.
 
En hou tot slot uw andere “scheervoorzieningen” bij de hand. Tenzij u van plan bent om uw haar te laten woekeren in heel uw gezicht en nek, zal het nog steeds nodig zijn om de zones rond de omtrek van het gezichtshaar dat u wilt behouden, te scheren. Anders doet u het effect van er keurig uit te zien teniet.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De verschillende soorten baarden en snorren