De beste baard voor uw gezichtsvorm

Man die zijn baard trimt
Foto: Shutterstock
Haarsnitten zien er het best uit wanneer ze aangepast zijn aan de gezichtsvorm van de man. Hetzelfde geldt voor de verschillende types gezichtshaar. Er zijn vijf basisvormen wat het gezicht betreft en sommige baarden zien er mooier uit bij het éne gezicht dan bij het andere.
 
Een baard laten groeien is opnieuw trendy en het is een chique manier om iemands uiterlijk te veranderen en om gelijk welke look wat pittiger te maken. Gezichtshaar kan u helpen om de aandacht te richten op uw favoriete gelaatstrekken en ook om de aandacht weg te leiden van zones die u minder aantrekkelijk vindt.
 
Baarden – korte en lange, volle of met stoppels – zijn mannelijk, sexy, romantisch, avontuurlijk of chic, verfijnd en ze drukken als geen ander de persoonlijkheid van de man uit.
 
Een baard groeit gratis en u hebt geen chique stylist nodig om u te vertellen wat bij u past. Bekijk onze suggesties voor de verschillende gezichtsvormen, doe wat ideetjes op en laat groeien, die baard!
 
Vierkante gezichten
 
Waar u op moet letten: Vierkante gezichten hebben sterke, hoekige lijnen rond de kin en kaak die ongeveer dezelfde breedte hebben als het voorhoofd. De beste look voor een baard brengt deze lijnen in evenwicht en zorgt voor een mannelijk en toch zacht element.
 
David Beckham
David Beckham - Foto: s_bukley/Shutterstock
Beroemdheid: David Beckham heeft niet enkel sterke voetbalbenen, hij heeft ook erg aparte lijnen die zijn vierkante gezicht vormen. De modebewuste ster heeft korte stoppels op zijn hoofd en in zijn gezicht. Het haar is nauwkeurig tegen de huid geschoren met een zachte overgang tussen het gezichtshaar en zijn superkorte haarsnit. Alhoewel dit er moeiteloos uitziet, is er toch wat vormen en gericht verzorgen nodig om te zorgen voor de aparte lijnen rond de mond en aan de zijkanten. Dit is de luxeversie van de smerige baard die u zomaar 3 dagen laat groeien.
 
Langwerpige gezichten
 
Waar u op moet letten: Langwerpige of rechthoekige gezichten hebben dezelfde scherpe lijnen als het vierkante gezicht, maar dan wat langer. De perfecte baardstijl voor deze gezichtsvorm is er één die het gezicht visueel korter maakt en tegelijkertijd scherpe hoeken en sterke lijnen in evenwicht brengt.
 
Tom Ford
Tom Ford - Foto: Ovidiu Hrubaru/Shutterstock
Beroemdheid: Mode-icoon Tom Ford maakt een statement met een lichte en goed gevormde schaduwbaard die echt hot is. De vorm en dikte van de baard zijn dominant genoeg om de ogen af te leiden van zijn lichtjes kalende hoofd. Houdt u van de look van Tom Ford, laat dan uw scheerapparaat of scheermes enkele dagen staan, trim uw baard regelmatig en zorg ook voor een zuivere omtrek.
 
Ronde gezichten
 
Waar u op moet letten: De naam zegt alles. Ronde gezichten hebben zachte lijnen en kunnen meer bepaalde omtrekken en vormen van baarden hebben om een mannelijke aantrekkingskracht uit te oefenen en het gezicht langer te maken. Zorg er echter voor dat u de baard niet té lang laat groeien.
 
Kanye West
Kanye West - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Beroemdheid: Kanye West brengt zijn gelaatstrekken in evenwicht met een vrolijke snor die met het kinhaar verbonden is via dunne, goed gevormde lijntjes aan de zijkanten van de lippen. Samen met het erg korte haar op zijn gezicht geeft de omtrek hem een gladde, mannelijke en beschaafde look. Bij deze stijl is het belangrijk om de nek en wangen zuiver geschoren en de omtrek van het gezichtshaar scherp en zuiver te houden. Wanneer de omtrek uitgroeit, verliest de stijl zijn effect.
 
Driehoekige gezichten
 
Waar u op moet letten: Een smalle, puntige kin en een breder voorhoofd vormen een driehoekig gezicht. Deze vorm kan langer en voller gezichtshaar aan.
 
Ryan Gosling
Ryan Gosling - Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
Beroemdheid: Bekijk de baardgroei van Ryan Gosling eens. Rond de kin van de voor een Oscar genomineerde acteur vult een zachte, dichte laag de omtrek op en is er een snor van dezelfde lengte die het gewicht bij de kin in evenwicht brengt. Deze look is makkelijk om te laten groeien en te onderhouden. Laat de baard gewoon groeien tot u de gewenste lengte hebt, maar trim de snor en hou die goed in vorm. Zorg ervoor dat er niet te veel willekeurige haartjes staan op de wangen en nek; gebruik een fijn scheermesje om een zuivere omtrek te behouden.
 
Ruitvormige gezichten
 
Waar u op moet letten: Een ruitvormig gezicht is een omgekeerd driehoekig gezicht, met een smal voorhoofd en een sterkere kaakzone. Deze schikking houdt van vol gezichtshaar en vooral van wat bakkebaarden om het voorkomen te stroomlijnen.
 
Dane Cook
Dane Cook - Foto: Tinseltown/Shutterstock
Beroemdheid: Dane Cook heeft een sterk acteertalent en eveneens een hoge intensiteit rond zijn kin en dit brengt hij op een kunstzinnige manier in evenwicht met zijn lange bakkebaarden en dikker gezichtshaar. Hij heeft een ruwe en moderne look met lichtjes meer haar aan de zijkanten en een regelmatig getrimd middelste. Zorg er opnieuw voor dat de omtrek van de snor en onder de wangen zuiver gehouden wordt en dat de nek vrij is van wildgroei.
 
Vind uw perfecte baard
 
Wanneer u uw eigen gezichtsvorm beschouwt tijdens het laten groeien van uw baard, dan bent u er zeker van dat u het volle potentieel van uw look benut. Wees niet verlegen en ga er speels mee om. Heb plezier terwijl uw baard zich ontwikkelt. U weet nooit hoe gedurfd u misschien wel bent en hoe goed u er kunt uitzien. Houdt u niet van het resultaat, scheer uw baard dan opnieuw af. Hij zal zeker teruggroeien en u kunt experimenteren met verschillende stijlen en uw look zo vaak updaten als u maar wenst.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Vragen over baarden en snorren
 
De verschillende soorten baarden en snorren