Haar conditioners en conditioner behandelingen

De verschilllende soorten conditioner
 
Vraag: Wat moet ik met al die verschillende soorten conditioners die in de supermarkt, bij de drogist en de parfumerie worden aangeboden? Ik bedoel, ik zie er vochtinbrengende producten, sprays die je niet hoeft uit te spoelen, ontklitters, proteÔne behandelingen, afwerkende spoelingen, crŤme spoelingen, diep inwerkende maskers, warme olie behandelingen, enz. Hoe weet ik nu welke ik nodig heb?
 
Antwoord: Dat is eigenlijk een heel goede vraag. Een vraag die veel mensen vergeten te stellen wanneer het juist aan de orde is. Maar al te vaak laten mensen zich verleiden door de reclame campagnes van een bepaald product, of pakken ze het eerste product dat zij in het schap zien staan omdat ze eigenlijk niet goed weten wat ze precies zoeken. Conditioner behandelingen zijn er in verschillende basis formules en elke formule dient een ander doel:
 
Conditioner spoelingen zijn afwerkende spoelingen of crŤme spoelingen die uitgespoeld worden nadat zij voor ontklitting door het haar zijn gewerkt. Dit soort conditioner omvat ook de conditioner formules die aan diverse shampoos van verschillende merken zijn toegevoegd. Conditioner spoelingen zijn meestal al werkzaam na een inwerktijd van ťťn tot drie minuten en werken hoofdzakelijk in op de buitenste laag van de haarschacht.
 
Ze maken de schors, of schublaag, gladder, waardoor het haar zijdezacht aanvoelt en gemakkelijker doorkambaar is. Ze worden ook gebruikt om het haar tegen mogelijke schade als gevolg van het stylen te beschermen.
 
Conditioner spoelingen komen het meest voor en zijn, mede omdat ze voor zowel vet haar, als normaal en droog haar te verkrijgen zijn, geweldige producten voor de standaard uitrusting in haarverzorgingsproducten die op lange termijn na het haar wassen bijdragen aan gezond haar.
 
Conditioners voor diep doordringende behandeling en reparatie zijn, zoals de titel al zegt, formules die diep in de haar doordringen en worden gewoonlijk tien tot twintig minuten in het haar gelaten. Soms wordt het haar zelfs hierna afgedekt en onder een droogkap verwarmd om de doordringing te bespoedigen. Deze formules bevatten vaak ingrediŽnten om proteÔnen aan te vullen en vocht in de haar te laten doordringen. Vochtinbrengende maskers en proteÔne behandelingen vallen ook binnen deze categorie.
 
Vochtrijke versies van deze diep doordringende conditioners zijn speciaal geschikt voor chronisch droog haar vanwege de volledige doordringbaarheid van het vochtinbrengende bestanddelen in het product en de ingrediŽnten die de schublaag glad maken en vervolgens afsluiten om het toegevoegde vocht in te sluiten.
 
De hoog gedoseerde proteÔne versies van dit product zijn ontworpen om de haar voorzichtig op te laten zwellen, waardoor de proteÔnen door de schublaag van de haarschacht naar binnen kunnen dringen en hiermee de proteÔnen in de haarkern kunnen aanvullen, waardoor de kracht en de elasticiteit van het haar hersteld worden.
 
Conditioner in het haar verdelen met een kam
Foto: Canva
ProteÔne behandelingen zijn vooral geschikt om vooraf te gaan aan een styling vanaf het natte haar (met krulspelden) om een beter en langer durend resultaat te geven. Behandelingen voor het haar en haar reparaties kunnen het best gebruikt worden om specifieke problemen met het haar aan te pakken.
 
Als jij heel erg droog haar hebt, dan kan een diep doordringende conditioner de zachtheid en vochtbalans van het haar herstellen. Is jouw probleem dat je broos en zwak haar hebt, dan zal een hoog gedoseerde proteÔne reparatie conditioner het beschadigde haar versterken en nieuw leven inblazen.
 
Deze diep doordringende producten mogen niet vaker dan eens per week gebruikt worden en werken geweldig naast je normale conditioner spoeling en zelfs met conditioners die niet uitgespoeld hoeven te worden om extra bescherming te geven.
 
Conditioners die niet uitgespoeld hoeven te worden zijn precies daarvoor ontworpen - om toegepast te worden en niet uitgespoeld te worden. Het zijn meestal lichte, vochtrijke formules die ontworpen zijn om uitdrogen tegen te gaan en klitten te voorkomen zonder het haar zwaarder te maken. Deze formules zijn ontworpen om toegepast te worden na het haar wassen maar voor het handdoek droog maken van het haar, en worden gevonden in spray formules om een meer gerichte toepassing mogelijk te maken of om, indien nodig, meer bescherming te bieden.
 
Een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden bewijst vooral zijn nut bij gecombineerd haar. Als je problemen hebt met droog en springerig haar door het dagelijks te wassen, maar het dagelijks toepassen van een conditioner maakt het haar plat en je hoofdhuid lijkt hierdoor vet, dan zal een spray conditioner die je niet hoeft uit te spoelen je in staat stellen het haar alleen daar waar het nodig is te behandelen.
 
Laten we vooral niet vergeten dat conditioner behandelingen altijd ontworpen worden om iets toe te voegen aan het haar en de hoofdhuid. Zo zijn er ook lotions en deppers die ontworpen zijn om de overtollige oliŽn van de hoofdhuid te verwijderen en de natuurlijke oliŽn in het haar in balans te houden. Dus als jouw probleem bestaat uit het hebben van vet haar en een vette hoofdhuid, dan zal een depper en een spray conditioner de juiste combinatie voor jou zijn om de gewenste resultaten te krijgen.
 
Zie ook: Meer over haarverzorging