Extensions

Hat aanbrengen van haar extensions
 
Waarom kiezen voor haarverlenging?
 
Niet alleen om korte haren te verlengen kiest men voor extensions. Deze techniek kan ook toegepast worden om het haarvolume te verhogen, beschadigde haarpunten weg te werken of een mèche look of baleage in het haar te creëren.
 
Enkele interessante weetjes over haar
 
De haarstrengen die voor een haarverlenging gebruikt worden, moeten van prima kwaliteit zijn. Volgende punten zijn daarbij belangrijk:
 
•  Ons haar heeft van nature een schubbenlaag of cuticula; daardoor is ons haar natuurlijk beschermd en heeft het glans en veerkracht. Het vocht wordt ook vastgehouden en de schubbenlaag beschermt ons tegen schadelijke milieu- invloeden. Zonder de cuticula droogt het haar snel uit en wordt het glansloos en broos. Het is dus van belang om extensions te hebben waarvan de cuticula niet verwijderd is.
 
•  Ons eigen haar kan gemakkelijk gekamd worden doordat de schubben van de cuticula allemaal in dezelfde richting wijzen. We moeten er dus voor zorgen dat de haren van onze extensions ook deze eigenschap hebben, anders onstaat er verkleving.
 
•  Ons eigen haar heeft een uitzetbaarheid van ongeveer 10 % wanneer het nat gekamd wordt. Haren waarbij de cuticula verwijderd werd, kunnen veel meer uitzetten. Een vermenging van deze twee haarsoorten zou zorgen voor problemen,waaronder vervilting. Ook hier is het behoud van de cuticula dus weer van belang.
 
•  Het typisch Europees haar heeft een dwarsdoorsnede die ovaal is en een haardikte tussen 0,06 en 0,09 mm. Om problemen te vermijden en natuurlijk en goed aanvoelend haar te hebben, moeten onze extensions dezelfde eigenschappen hebben als ons eigen haar.
 
Europees haar
 
Veel te vaak heeft men het over Europees, echt haar wanneer men spreekt over extensions. Om verschillende redenen is dit soort haar slechts in geringe mate op de markt verkrijgbaar en het is zeker ook niet steeds geschikt voor haarverlenging.
 
Afrikaans haar
 
Afrikaans haar is niet geschikt voor onze extensions: het is bijna altijd te kort, te zwart, te sterk gekruld enz ...
 
Chinees haar
 
Dit haar wordt vaak gebruikt voor haarverlenging, maar is zeker niet het best geschikt. Chinees haar is dikker dan Europees haar, is diep zwart en heeft een ronde dwarsdoorsnede. Het moet dus eerst dunner gemaakt worden; daartoe wordt het in een zuurbad gelegd en wordt de schubbenlaag bijna volledig verwijderd, met alle negatieve gevolgen vandien.
 
Om het haar opnieuw glans te geven, omhult men het haar met een siliconenlaag; deze glans is echter niet natuurlijk, is overmatig en verdwijnt snel na enkele wasbeurten: het resultaat is al gauw broos en dof haar. Voor pruiken en toupets kan dit haar wel gebruikt worden, want die worden met een droge shampoo gewassen, met een beter behoud van de siliconenlaag. Europese vrouwen kiezen dus beter niet voor Chinees haar als het over extensions gaat.
 
Indisch haar
 
Dit haar heeft nagenoeg dezelfde basisstructuur als Europees haar; dit komt door eenzelfde genetische afstamming. Indisch haar is van uitstekende kwaliteit en Indische vrouwen behandelen hun haar ook bijna nooit chemisch.
 
Voor extensions gebruikt men 2 soorten Indisch haar , een slechte en een goede. Kies dus zeker voor de tweede oplossing.
 
1. Het uitgeborsteld Indisch haar:
 
Enorm veel Indische vrouwen verzamelen elke dag hun haren na het borstelen.Deze haren worden aangeboden in kluwens waarin alle verschillende haarsoorten in verschillende richtingen zijn verzameld. De schubbenlagen van deze haren hebben een ongelijke richting en de cuticula moet met een zuurbehandeling worden verwijderd om verstrengeling te voorkomen.
 
Volgende pagina