Touperen

Haar touperen
Foto: Focus and Blur/Shutterstock
Vraag: Is het touperen van uw haar slecht? Veroorzaakt dit haaruitval of gespleten punten of iets anders?
 
Antwoord: Net zoals bij elk ander type haarstylingtechniek, kan touperen schade veroorzaken wanneer dit niet op de passende manier gedaan wordt of – meer specifiek – zonder de nodige voorzorg uitgevoerd wordt.
 
Wanneer u uw haar toupeert om volume toe te voegen, hou het dan erg licht vast en laat de kam de lokken op zichzelf naar beneden trekken. Gebruik niet te veel kracht of probeer niet te veel in één keer te doen. Het is beter om zachtaardig tewerk te gaan en wat méér tijd te nemen, dan te riskeren om het haar te beschadigen door te ruw te zijn.
 
Op het einde van de dag/avond moet u het getoupeerde haar – opnieuw zachtjes – uitkammen/uitborstelen met behulp van een ontwarspray of glansspray en daarbij werken van haarpunten tot schedelhuid.
 
Wanneer u uw haar op dezelfde manier behandelt als uw favoriete zijden bloes (beiden bestaan uit natuurlijke vezels of proteïne-aminozuren), dan zult u ontdekken dat het steeds in betere conditie is.
 
Wanneer u het haar niet op een zachte manier toupeert (of ’s avonds los kamt), dan kan dit haarverlies veroorzaken – door het haar bij de wortel uit de hoofdhuid te trekken. De zo vaak gevreesde gespleten punten worden echter gewoonlijk veroorzaakt door overijverig te borstelen bij de haarpunten of wanneer breuk ontstaat bij een punt langs de haarschacht dat zwakker is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het stylen van haar