Hoe uw haar wassen

Haar wassen
 
Wie wist dat er zoveel te weten viel over het wassen van uw haar? Pieker niet, wij analyseren het allemaal zodat elke haarbreuk in de toekomst kan vermeden worden terwijl u uw haar wast zoals we allen zo vaak doen. Misschien wast u uw haar elke dag, misschien om de twee dagen, misschien enkel wanneer u het nodig vindt … het lijdt geen twijfel, het wassen van haar is een taak die de meesten van ons op regelmatige basis doen. Kapsels.net helpt u om wat een afschrikkende taak kan zijn, om te zetten in iets eerder heerlijks.
 
Een heel aantal wassers huppelt met de slaap nog in de ogen of in een soort robotachtige verdoving in de douche. Misschien bent u net wakker of misschien wilt u na een lange dag gewoon ontspannen met een warme douche. Misschien wilt u wat besparen op het wassen wanneer u té moe bent om het correct te doen. U kunt op die manier onherstelbare schade berokkenen aan uw haar.
 
We begrijpen dat het heel wat vergt om te overwegen om uw haar op de juiste manier te wassen. Gelukkig voor onze lezers zullen we de erg belangrijke do’s-and-don’ts bij het wassen van haar verduidelijken en verhelderen. Voor een taak die zo vaak uitgevoerd wordt, zijn er veel zaken waarvan u zich moet bewust zijn. Vooraleer u in de douche stapt, begint het behalen van de beste resultaten reeds thuis met een zoektocht naar een shampoo die PH-neutraal is.
 
Shampoo is een haarproduct dat zich méér op het haar bevindt dan elk ander product. Sommigen gebruiken shampoo zelfs elke dag. De geschikte PH-shampoo hebben, maakt AL het verschil van de wereld. Lees verder om prachtige lokken te bekomen en begrijp welke topblunders mensen maken tijdens het wassen van hun haar, zodat u die zelf kunt vermijden.
 
Verstand hebben van shampoo
 
Hebt u een vettige hoofdhuid, doffe punten of uitdunnend haar, dan kan een PH-neutrale shampoo helpen om uw haar te herstellen en u te voorzien van prachtig haar. De PH-schaal gaat van 0 tot 14. Een zure shampoo zal een PH-waarde hebben van 0 tot 6,9, terwijl een alkalische shampoo een waarde van 7,1 tot 14 heeft. De ideale shampoo heeft een PH-waarde tussen 5 en 6. Jammer genoeg staat die waarde meestal niet op de flacon, maar er zijn wel aanwijzingen die u kunnen helpen.
 
• Voor gekleurd haar kiest u best een shampoo met ingrediënten zoals macadamia- of kokosnootolie of vitamine E om vocht toe te voegen. Wanneer termen zoals hydrateren of bevochtigen voorkomen, dan is het PH-niveau laag (zuur).
 
• Voor vettig haar kiest u een PH-neutrale shampoo die panthenol bevat.
 
• Voor droog haar neemt u een PH-neutrale shampoo die vette alcoholen zoals cetylalcohol bevat.
 
• U kunt ook een lakmoestest uitvoeren bij een shampoo. Dep een lakmoespapiertje in de shampoo en vergelijk de bekomen kleur met een PH-schaal.
 
Shampoo om haar te wassen
 
Hoe vaak wassen?
 
Haar varieert en texturen verschillen naargelang de etnische afkomst en zo is het ook met het aantal wasbeurten. Soms wassen mensen hun haar ook vaker dan nodig is. Uiteindelijk is haar een vezel die niet veel baat heeft bij wassen. Denken we maar aan een wolvezel. Hoe meer u die wast, hoe meer beschadigd die er gaat uitzien.
 
Over het algemeen kunnen we stellen dat hoe langer, dikker, meer chemisch behandeld en krullender het haar is, hoe droger het neigt. Deze haartypes kunnen dus het aantal wasbeurten meer beperken. Wanneer de vetproductie bij de hoofdhuid hoog is en u vaker het haar moet wassen, gebruik dan een shampoo voor elke dag, want die bevat zachtere detergenten. Experten zijn het erover eens dat twee keer wassen per week zou moeten voldoende zijn. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen (zweten of het gebruik van heel veel stylingproducten vereisen meer wasbeurten), maar misschien is een droogshampoo dan een oplossing voor tussen twee wasbeurten.
 
Nu we het gehad hebben over erg belangrijke onderwerpen zoals de ideale PH-waarde van uw shampoo en de frequentie van wasbeurten, bekijken we nu hoe u passend het haar moet wassen.
 
Hoe je haar wassen onder de douche
 
Hoe het haar passend wassen
 
Haar is in zijn meest fragiele staat wanneer het vochtig is, dus is zachtheid cruciaal. Om te beginnen borstelt u het haar om er zeker van te zijn dat het klitvrij is vooraleer u het wast. Maakt het haar daarna grondig nat met relatief warm water om de cuticula (schubbenlaag) te openen (dit laat toe dat shampoo en conditioner binnendringen en echt reinigen). Doe daarna een nootje shampoo op de palm van uw hand. Dep de vingers van de andere hand in de shampoo en doe wat shampoo op de hoofdhuid bij de pony, rond de oren, de nek en de kruin. Ga zo verder tot de hoofdhuid flink bedekt is met shampoo.
 
Ga dan zachtjes wrijven met de vingertoppen en concentreer u daarbij op de wortels. Zorg ervoor dat u grondig op heel de hoofdhuid wrijft (in een neerwaartse beweging). U kunt wat water toevoegen voor betere schuimvorming. Wanneer deze stap voorbij is, kunt u nog wat shampoo toevoegen (afhankelijk van hoeveel product er weggewassen moet worden). Verspreid de shampoo dit keer over heel de handen en breng hem aan op de rest van het haar (de punten hebben haast nooit shampoo nodig) door te wrijven van boven naar onder.
 
Lees verder ...