Hoe vaak een steiltang gebruiken

Meisje met erg lang haar dat een steiltang gebruikt
Foto: Shutterstock
Hoe vaak mag u een steiltang gebruiken?
 
Velen onder u zweren bij een steiltang, want zo kunt u uw krullende of golvende haar onder controle houden en zorgen voor dynamische, aantrekkelijke kapsels. Maar u bent misschien bezorgd. Beschadigt u uw haar niet wanneer u de tang té veel gebruikt?
 
U hebt gelijk om bezorgd te zijn: overdreven gebruik van elke warme tool op het haar, met inbegrip van krultang en föhn, kunnen voor schade zorgen. Hoeveel is nu té veel wanneer het gaat om een tang? Hieronder vindt u antwoorden en aanvullende inlichtingen over hoe en hoeveel u uw tang best gebruikt om beschadiging te vermijden.
 
Gebruik een kwaliteitstang
 
Een goede start is de aankoop van een steiltang van goede kwaliteit, bij voorkeur één met keramische of keramische tourmaline platen. Die zijn zachter voor het haar en zorgen ervoor dat het haar in gezondere toestand verkeert.
 
Zorg er vervolgens voor dat uw haar in goede conditie is bij de start. Gezond en gevoed haar zal beter tegen warmte kunnen. Hebt u dode of gespleten haarpunten, laat die dan bijknippen vooraleer u een steiltang gebruikt.
 
Zorg voor de juiste warmtestand
 
Als laatste inleidende opmerking moet u steeds de geschikte warmtestand voor uw type haar gebruiken. Fijn, zacht haar vraagt minder warmte om te straightenen dan medium tot dik haar. Misschien lijkt het wel een contradictie met wat daarnet gezegd werd, maar gebruik ook de maximum toegelaten warmte voor uw haartype.
 
Alles zal sneller en efficiënter gaan en uw haar zal minder lang aan warmte blootgesteld worden. Zo vermijdt u dat uw haar té droog wordt, wat gaat leiden tot beschadiging. Hebt u medium haar dat golvend, maar niet krullend is, dan bevelen haarexperten een warmte aan tussen 180 en 200° Celsius. Zet u de stand bijvoorbeeld op 160°, dan vertraagt u het proces en zal uw haar op lange termijn aan méér warmte blootgesteld worden.
 
Steiltang om haar te straightenen
 
Vermijd dagelijks gebruik tot u weet hoe uw haar zal reageren
 
Wanneer u probeert te bepalen hoe vaak u uw steiltang op een veilige manier op uw haar kunt gebruiken, denkt u best aan alle puntjes die besproken werden. Ze zijn minstens even belangrijk als de frequentie van het gebruik. Maar wanneer het hierop aankomt, suggereren haarexperten dat u uw haar best een pauze van 24 uur gunt vooraleer u uw tang opnieuw gebruikt, minstens tot u duidelijk ziet hoe uw haar zal reageren.
 
Gebruikt u uw tang om de twee dagen en ziet u tekenen van uitdroging – uw haar gaat kroezen of verliest glans – dan laat u beter 2 tot 3 dagen tussen. Blijft uw haar gezond en glanzend, dan kunt u de tang misschien wel elke dag gebruiken. Controleer uw lokken heel aandachtig op tekenen van beschadiging en laat opnieuw een dag tussen wanneer er beschadiging opduikt.
 
Veel mensen die hun haar regelmatig gaan conditionen en het gebruik van föhn of krultang beperken, zullen zien dat hun haar gezond en sterk genoeg is voor het dagelijkse gebruik van een zachte steiltang met keramische of keramische tourmaline platen.
 
Slotbemerkingen voor straightenen op een gezonde manier
 
Onderschat nooit het belang van het gezond houden van uw haar. Overweeg om de 3 à 6 maanden een professionele conditioningbehandeling in het kapsalon en ga uw haar zelf ook conditionen telkens u het wast. Doe bovendien serum of haarbeschermende spray op het haar vooraleer u het gaat straightenen. Zo verkomt u beschadiging.
 
Hou de platen van uw tang zuiver. Anders gaan haarproducten zich erop vastzetten en ontstaat er haarbeschadiging. Wanneer u er zorgvuldig mee omspringt, zal uw steiltang een erg nuttige tool zijn om u de prachtige look te geven die u wenst.
 
U zult leren hoe u een businesslook voor meetings bekomt, een leuke, levendige look voor feestjes en sociale evenementen en prachtige kapsels voor dates en romantiek. U zult het talent ontwikkelen om uw haar zo optimaal mogelijk te bewerken voor elke gelegenheid!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe een steiltang kiezen
 
Méér over het steil maken van haar