Shampoo uitwassen

Haar met schuimende shampoo
 
Vraag: Hoelang moet shampoo op het haar blijven vooraleer die moet uitgewassen worden?
 
Antwoord: Normale shampoo die bedoeld is om het haar gewoon te wassen moet op het haar aangebracht worden, daarna moet u het haar masseren tot er veel schuim is en daarna spoelt u de shampoo uit zonder te wachten. Daarna kunt u het hele proces nog eens herhalen indien nodig.
 
Vaak zult u merken dat vettig haar of haar dat erg vuil is niet zo rijkelijk schuimt als haar dat minder reiniging nodig heeft. Gebruik dit als maatstaf om te weten of u het shampooproces moet herhalen of niet. Schuimt uw haar veel wanneer u het voor de eerste keer wast, dan is het waarschijnlijk proper gewassen. Indien dit niet het geval is, kunt u het wassen herhalen tot u veel schuim bekomt.
 
De situatie is anders bij medicinale shampoos of 2-in-1 shampoos met ingebouwde conditioners. Die moeten vaak een tijdje op het haar blijven om toe te laten dat ze naast het wassen ook de bijkomende taken kunnen verrichten. Dit kan 2-3 minuutjes zijn bij combinaties van shampoo en conditioner of 3-5 minuutjes of méér bij medicinale shampoos, afhankelijk van de formule en de bedoeling.
 
Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing en volg die nauwkeurig. Staat er niet dat je het product moet laten inwerken, dan mag u zeker zijn dat u het haar onmiddellijk mag uitspoelen.
 
©Kapsels.net
Foto: B-D-S Piotr Marcinski/Shutterstock
 
Zie ook:
 
Kunnen dames herenshampoo gebruiken?
 
Moet je regelmatig van shampoo veranderen?