Semi-permanente kleuring & permanenten

Semi-permanente haarkleuring
Foto: Valua Vitaly/Shutterstock
Vraag: Kan ik mijn haar verven met een semi-permanente kleuring op de dag dat ik het laat permanenten?
 
Antwoord: Technisch gezien ja. Als het haar op een goede manier behandeld werd en als de permanent goed geneutraliseerd werd, zal het haar volledig stabiel zijn en klaar om verder te stylen.
 
Het is echter algemeen te verkiezen om tenminste een paar dagen te wachten tussen chemische toepassingen zelfs als het gaat over milde methodes zoals een semi-permanente kleuring.
 
De reden hiervoor is dat de meeste chemische toepassingen in het bijzonder dan permanenten het haar poreuzer maken. Door tijd te laten tussen de chemische behandelingen laat je het haar opnieuw normaal worden. De cuticula (schubbenlaag) kan zo opnieuw ingetrokken en gladder worden.
 
Het risico dat je loopt is dat je ongewenste kleurresultaten bekomt. Door een semi-permanente kleuring op je haar te doen wanneer het t poreus is, zou het kunnen zijn dat de kleur veel dieper doordringt dan verwacht of veel sneller verbleekt. In beide gevallen zijn de kleurresultaten onvoorspelbaar en dat is nu niet wat jij wil.
 
Mijn raad is dat je je haar tenminste n week laat rusten vr je de semi-permanente kleuring aanbrengt. En ondertussen na het wachten van 48 uur na het permanenten gebruik je een vochtrijke conditioner en spoel je het haar met koud water om de cuticula (schubbenlaag) te doen sluiten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mag ik pas gepermanent haar stylen en nat maken?