Haarstructuur of haartextuur

De structuur van haar
 
Vraag: Hoe kun je de structuur van haar bepalen?
 
Antwoord: De haar structuur kun je meten wanneer je de doorsnede van een haar meet. Professionals classificeren de structuur door er een label aan te plakken "slecht van kwaliteit", "dun" of "medium". Haar dat niet gezond is heeft de grootste doorsnede en dun haar de kleinste doorsnede.
 
Een medium structuur, beschikt over een tussenmaat, dit wordt als normaal beschouwd en er wordt dan vaak geen speciale aandacht op gevestigd wat betreft het gebruik van chemische behandelingen.
 
Ruw haar is sterker en dit komt duidelijk door de dichtheid ervan. Maar het kan erg moeilijk zijn om er iets mee te doen. Kleuringen kunnen niet altijd goed pakken, ditzelfde geldt voor permanent en gladstrijken.
 
Voor fijn, dun haar geldt het tegenovergestelde, het werkt gemakkelijk mee en kan vaak goed tegen de chemicaliën.
 
Haarstructuur varieert van mens tot mens en kan zelfs op aparte delen van een hoofd verschillen. Misschien heb je boven op wat kroezig haar en in je nek dun haar. Ras en afkomst maakt niets uit wanneer we over structuur praten. Kroes, medium en dun haar kun je bij alle rassen en etnische groepen tegenkomen.
 
Zie ook: Méér over het analyseren van haar