Haarstructuur of haartextuur

De structuur van haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Hoe kun je de structuur van haar bepalen? Hoe worden de verschillende haardiktes geclassificeerd?
 
Antwoord: De haarstructuur kun je meten wanneer je de doorsnede van een haar meet. De haardikte dus. Professionals classificeren de structuur door er een label aan te plakken: "dik", "dun" of "medium". Dik haar heeft de grootste doorsnede en dun haar de kleinste doorsnede.
 
Een medium structuur, beschikt over een tussenmaat, dit wordt als normaal beschouwd en er wordt dan vaak geen speciale aandacht op gevestigd wat betreft het bewerken en het gebruik van chemische behandelingen.
 
Dik haar is sterker en dit komt duidelijk door de dichtheid ervan. Maar het kan erg moeilijk zijn om er iets mee te doen. Kleuringen kunnen niet altijd goed pakken. Het kan ook resistent zijn tegen permanenten en straightenen.
 
Voor fijn, dun haar geldt het tegenovergestelde, het werkt vaak gemakkelijk mee, kan gemakelijk overbewerkt worden en is gevoelig voor schade door chemicaliën.
 
Haarstructuur - Dun, medium en dik haar
 
Haarstructuur varieert van mens tot mens en de dikte van het haar kan zelfs op aparte delen van een hoofd verschillen. Misschien heb je boven op je hoofd dik haar en in je nek dun haar.
 
Ras en afkomst maakt niets uit wanneer we over de structuur van het haar praten. Dik, medium en dun haar kun je bij alle rassen en etnische groepen tegenkomen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het analyseren van haar