Hoofdband en knot

Haarstijl met een hoofdband
Foto: Stocklite/Shutterstock
Vraag: Ik heb de neiging om mijn haar in een knot of naar achter getrokken te dragen omdat ik het niet kan verdragen in mijn gezicht. En ik draag een hoofdband. Is het slecht om een hoofdband te dragen of om uw haar in een knot te hebben?
 
Antwoord: Eigenlijk zijn zowel hoofdbanden als kapsels met knot perfect veilig voor het haar, zolang u maar een eenvoudige idee in gedachten houdt: “strak” is slecht. De fout die vele vrouwen maken is dat ze denken dat ze er moeten voor zorgen dat het mechanisme om vast te maken strak is om een goed houdend kapsel te bekomen.
 
Een knot die té strak naar achter getrokken is, kan spanning veroorzaken op bepaalde punten op de schedel – afhankelijk van de positie van de knot. Dit is in het bijzonder waar in gevallen waarbij de vrouw haar haar in een knot draait en grotendeels steunt op het gewicht van het haar en het wikkelen om de knot op zijn plaats te houden.
 
Vaak kunt u onmiddellijk punten voelen waar het haar langs de voorste rand van het gezicht strak wordt, aangezien het gewicht van de knot rust op deze punten.
 
Deze punten kunnen leiden tot wat bekend staat als tractie alopecia, want het haar kan uit de follikels getrokken worden door het gewicht van de knot. De truc om dit te vermijden is:
 
A) de plaatsing van de knot veranderen naar een zone waar het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt
 
B) ervoor zorgen dat u de knot niet té strak draait om onnodige spanning te vermijden
 
C) zoveel haarspelden als nodig gebruiken om het haar vast te zetten en de spanning van het op zijn plaats houden van het haar evenredig te verdelen.
 
Met hoofdbanden zijn de problemen eenvoudiger: veel vrouwen die hoofdbanden op de verkeerde manier dragen, veronderstellen dat de banden strak moeten zitten om het haar passend vast te houden. Wanneer uw hoofdband na verloop van tijd begint pijn te doen, dan zit die vermoedelijk té strak. Al wat een hoofdband moet doen, is het haar vasthouden en uit het gezicht houden. Zelden vereist dit veel wat spanning en sterkte betreft.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe je haar opsteken