Pluizig haar

Lang haar met wilde styling
 
De oorzaak van wilde haren en hoe je het kunt behandelen
 
Net als vrouwen met krulhaar zich zullen moeten redden met de vervelende springerige lokken, kan er ook onhandelbaar haar door allerlei oorzaken ontstaan. Een belangrijke oorzaak hierbij is het te vaak föhnen en drogen van het haar. Een andere reden van wild en pluizig haar is het overmatig gebruik van stylingproducten.
 
Ook kan schade ontstaan door te veel chemische behandelingen. Wat de beste behandelingsmethode is, kan worden bepaald wanneer je eerst de oorzaak zoekt. Hieronder volgen een aantal tips, hoe je weer een handelbaar, glad en zonder pluizen, kapsel terug kunt krijgen.
 
Meiden met krullen
 
wanneer je natuurlijke krullen hebt is het waarschijnlijk zo af en toe wel eens pluizig. De beste manier om hier controle over te krijgen is het gebruik van een pommade, wat speciaal is ontworpen voor gekruld haar. Oplossingen hiervoor kun je gewoon bij de drogist krijgen en ook bij de kapperszaken. Nadat je je haar hebt gewassen neem je een handjevol pommade in je hand en verdeelt het goed door het haar. Wanneer je het aanbrengt gebruik dan je vingers om het voorzichtig tussen de krullen te wrijven.
 
Beschadigd haar
 
Voor veel vrouwen is pluizig haar een probleem na het aanbrengen van een permanent, kleur of blondering. Het probleem kan ook ontstaan door overmatig gebruik van stylingsproducten. Dit kan namelijk uitdroging veroorzaken. De eerste stap om dit probleem op te lossen is een wekelijks gebruik van een goede conditioner. Dit om het haar te verzachten. Maar omdat er conditioners zijn met een oliebasis die krullen stimuleren is het raadzaam een conditioner op crèmebasis aan te schaffen.
 
Een gel of pommade kan worden gebruikt om wild haar weer onder controle te krijgen. Dit geldt ook voor natuurlijk krullend haar. Hou er wel rekening mee dat beschadigd haar veel van het product op zal nemen, dus gebruik niet te veel. Om een ophoping van stylingsproducten in je haar tegen te gaan, kun je het beste minimaal 1 keer per week een verfrissende shampoo gebruiken.
 
Andere tips en trucjes
 
Er zijn veel meer hulpmiddelen om pluizig haar tegen te gaan te bedenken, dan die hier boven zijn beschreven. Voor diegene met krulhaar, omarm wat je is gegeven want het is echt heel slecht om je haar te blijven ontkrullen. Het brengt echt schade aan. Het middel wordt in de regel vaak erger dan de kwaal. Wanneer je de kwaliteit van je haar optimaliseert, zul je merken dat je haar veel beter handelbaar wordt.
 
Om gedurende de dag je gekrulde haar in bedwang te houden, is het raadzaam geen borstel te gebruiken om klitten te verwijderen. Een brede kam is veel beter. Deze verwijdert klitten zonder het haar statisch te maken. Het is een goed idee om niet iedere dag je haar te wassen, want op die manier droogt het te veel uit. Wanneer je het toch nodig vindt om vaak je haar te wassen, gebruik dan geen shampoo waar hars aan toegevoegd is. Gewoon spoelen met water en een conditioneer middel is veelal voldoende. Gebruik niet al te warm water. Kouder water houdt het vocht vast en zorgt voor zachte uiteindjes.
 
Ook al kan pluizig haar nogal irritant zijn, het is echt niet nodig te denken dat je je een andere stijl aan moet meten. Deze simpele maar effectieve oplossingen kunnen je echt helpen je problemen met pluizig haar aan te pakken. Een goed conditioneer middel en goede stylingstechnieken zullen er voor zorgen dat je haar er op haar best uit zal zien.
 
Zie ook: Méér haarverzorgingstips