Wereldcongres Intercoiffure Mondial

Intercoiffure
 
Brazilië is intensief, adembenemend, aangrijpend en erg bezielend. In Rio de Janeiro – hoofdstad van Brazilië en bron van inspiratie en levenslust waar Afrikaanse, Amerikaanse en Europese invloeden zich vermengen en de wereld lijkt samen te smelten – verzamelde de kapperselite uit 52 landen zich gedurende drie dagen op het 20ste wereldcongres van Intercoiffure Mondial.
 
Een mega toppunt van de wereldmarktleider in de haarcosmetica. Méér dan 800 kappers, schoonheidsexperten en topmanagers uit de professionele haarverzorgingsindustrie kwamen samen in één van de meest opwindende en spectaculaire steden ter wereld om een evenement te vieren van wereldglamour met 14 voortreffelijke haarmodeshows.
 
Voor de opening van het 20ste wereldcongres in Rio de Janeiro, kwam Intercoiffure Mondial voor de dag met een onvergelijkelijk nieuwe verschijning: Vision of the Elite – vier woorden die de wereldwijde rebrandingcampagne illustreren.
 
Wie zich verdiept in de wereld van Intercoiffure Mondial, kan een meesterlijke creativiteit, een betoverend perfectionisme en een uitzonderlijke globale mode-ervaring voelen. Als unieke internationale organisatie van de beste kappers over heel de wereld, staat Intercoiffure Mondial voor traditionele waarden, eindeloos vuur en een fantastisch begrip van het beroep.
 
Het is een trendsettende uitwisseling van ideeën van de internationale salonelite met steeds die ambitie om uit te munten – schoonheid als “kunstwerk”. En het is een globale netwerking. Vriendschap over de grenzen heen; vrij van politiek en religie. Mode is de gemeenschappelijke taal. Chili ontmoet Japan, Bulgarije samen met Mexico en Frankrijk met Uruguay. De VS komt Roemenië tegen. In Brazilië komt haast de hele wereld samen. Intercoiffure Mondial blijft zich ontwikkelen en elk jaar voegen steeds méér landen zich bij de organisatie. Intercoiffure Mondial verenigt wereldmachten, creëert een harmonieus beeld van de naties en verzamelt een globale creatieve energie: met 5 000 premium salons en 120 miljoen klantencontacten per jaar. “We zijn een wereldorganisatie”, zegt Klaus Peter Ochs, directeur van Intercoiffure Mondial. “We staan voor de hoogste kwaliteit van de beste kappers ter wereld, samen met onze machtige industriepartners Wella/P&G en L’Oréal. Want sponsoren is niet enkel ondersteunen met geld, maar ook gemeenschappelijke ideeën bereiken.”
 
Intercoiffure heeft een visie. Vision of the Elite! Voor Intercoiffure Mondial is hairstyling een sensuele handeling. De vernieuwende kapseltrends van de wereldorganisatie worden beschouwd als spectaculair, trendsettend en uniek.
 
Het Mondial Fashion Team – de scheppers van Intercoiffure – heeft een effect op alle zintuigen met zijn nagelnieuwe collectie “The Most Beautiful Hair In The World”. Mode is kunst met creaties die “zaken van echte passie” tonen: lang blond haar in het vrouwelijke krullende kapsel. Of “een perfect tijdsmoment”: roodharige, opvallende krullen en verblindende natuurlijke krachtlokken. Een eerbetoon aan de vrouwelijkheid en het pure plezier van de joie de vivre. Gevoelig, gewaagd en krachtig. Tijdloze magie: Vision of the Elite!
 
Deze visie is een uitdaging en tegelijkertijd een aansporing om ethisch te handelen en sociaal verantwoordelijk te zijn, de beste kennis door te geven, te ondersteunen en de ontwikkeling van jonge kappers te promoten en de mensen een toekomst te geven. Intercoiffure Mondial ondersteunt in belangrijke mate de kapperstalenten.
 
De Fondation Guillaume, 26 jaar geleden opgericht, samen met L’Oréal en Wella, werkt actief aan de ontwikkeling en internationale vooruitgang van de generatie van jonge kappers. De uitzonderlijke bekwaamheid van het jonge volkje werd gedemonstreerd in de fantastische Juniors Show in de Sugar Loaf. Een sensationeel Samba-Hair-Scenario met experimenteel modedesign, geweldige opsteekkapsels en leuke haarsculpturen. “Het talent van de Juniors en het Fashion Team van de Fondation Guillaume is immens groot en alle presentaties vertonen uitmuntendheid gecombineerd met jeugd”, zegt Klaus Peter Ochs. “Deze jongelui banen duidelijk de weg voor de leidende kappersindustrie wereldwijd – nu en in de toekomst!” Vision of the Elite leeft van dynamisme, eigentijdsheid, ontvankelijkheid ten opzichte van de wereld en eveneens een eindeloze input van de hoogste kwaliteit.
 
Dankzij zijn organisatie met globale brede schaal status heeft Intercoiffure Mondial samen met Wella en L’Oréal het leerproject “Education for Life” op gang gebracht. Dit hulpprogramma helpt tieners uit de achtergestelde delen van de wereld: “Education for Life” betekent perspectief, een leven buiten de sloppenwijken. Sinds 2004 werden vier kappersscholen gecreëerd. De eerste daarvan is Casa do Menor, aan de rand van Rio de Janeiro, de tweede is gelokaliseerd in Roemenië en dan zijn er nog twee in Brazilië.
 
Tijdens het 20ste wereldcongres van Intercoiffure in Rio werd in het bijzonder gefocust op “Tesourinha”, het recentste “Education for Life” project. Tesourinha (wat betekent “kleine schaar”) werd gesticht door Ivan Stringhi onder de bruggen van Sao Paulo; méér dan 17 000 jonge kappersleerlingen werden reeds geschoold dankzij dit project. Tesourinha zal nu uitgebreid worden naar andere Braziliaanse steden. Intercoiffure Mondial draagt sociale verantwoordelijkheid en promoot wereldwijd sociale projecten. Het mooie van goedheid: Vision of the Elite!
 
Prestige Shows
Intercoiffure Mondial Team: The Most Beautiful Hair in the World
Intercoiffure Noorse regio: Snow on your Tongue
Intercoiffure Duitsland: Retro Vintage
Intercoiffure Chili: Arauco
Intercoiffure Oostenrijk: Handbags
Intercoiffure Japan: Tokyo Style
Intercoiffure Bulgarije: Stardust
Intercoiffure Brazilië: Brazilian Emotions
Intercoiffure Rusland: Russia in my Heart
 
Gala Shows
Intercoiffure Japan: Elegance
Intercoiffure Italië: As Time Comes By …
Intercoiffure Brazilië: Exotic Show
Klaus Peter Ochs, directeur van Intercoiffure Mondial: Fashion Diamonds
 
Juniors Show
Junioren van de “Fondation Guillaume”: The Fondation Guillaume meets Samba