Perfecte pixies

Pixies
 
Pixiesnit. Zo'n lieve naam, nietwaar? Mis. Pixiesnitten werden gedragen door de meest gedurfde en revolutionaire dames door de jaren heen. Zij die willen opvallen in de massa, die hun eigen pad volgen en hun verbeelding de vrije loop laten. Een typische pixiesnit is een kort kapsel gedragen door dames. Het is karakteristiek kort achteraan, terwijl het langer is bovenaan en aan de zijkanten.
 
De meesten zijn het erover eens dat de pixie tot leven kwam toen de legendarische Audrey Hepburn er vorm aan gaf. Daarna werd de fakkel overgenomen door het Britse supermodel Twiggy en actrice Mia Farrow. Zelfs na meer dan 60 jaar brandt het vuur van de pixiesnit nog steeds, terwijl sterren zoals Miley Cyrus en Jennifer Lawrence het blijven aanwakkeren.
 
Miley Cyrus gebruikte de overstap naar een platinablonde pixiesnit als springplank om een van de meest herkenbare en succesvolle zangeressen en stijliconen van haar tijd te worden. Door haar haar kort te knippen en zelfs te laten opscheren terwijl andere zangeressen pronkten met hun lange lokken, trok ze de aandacht van iedereen en creerde ze een niche waarin ze bewonderd werd door miljoenen provocerende en eigentijdse fans.
 
Jennifer Lawrence liet opnieuw haar zorgeloze houding zien door haar lokken kort te knippen in een tijd waarin de meeste vrouwelijke filmsterren hun haar lang en zijdezacht droegen. Moed en risico zijn nodig om je haar kort te knippen, maar je krijgt geen beloning zonder een beetje risico.
 
En je moet altijd in overweging nemen dat sommige vrouwen er eigenlijk beter uitzien met korter haar, ondanks het feit dat de meeste vrouwen lang haar als wenselijker beschouwen dan kort haar. Kort haar straalt jeugdigheid, stijl en individualiteit uit. Als je er echt over nadenkt en de zaken serieus overweegt, zul je beginnen te beseffen dat er veel voordelen verbonden zijn aan het kort knippen van je haar!
 
Makkelijk om te dragen
 
Misschien is n van de hoofdredenen waarom deze snit zo populair blijft het feit dat hij extreem makkelijk en relatief goedkoop te onderhouden is. Hij past bij de meeste haartypes, zelfs bij fijn of dun haar, dat bekendstaat als moeilijk hanteerbaar. Dit komt doordat de korte snit automatisch meer lift bij de haarwortel geeft, omdat de korte structuur van de haarschacht de wortel niet naar beneden doet wegen. Dit geeft op zijn beurt de optische illusie van meer volume en dimensie.
 
Heb je vettig haar, dan weet je hoeveel tijd en geld het kost om je haar gezond, glanzend en mooi te houden. Lang haar vereist veel shampoo, conditioner en behandelingen om er goed uit te zien en aan te voelen. Het kost ook veel tijd om die lange lokken telkens te fhnen, stijlen of krullen wanneer je je klaarmaakt voor het werk of voor een uitstapje.
 
Een kort kopje of pixie laten knippen bij de kapster
Foto: Miodrag Ignjatovic/Getty Images Signature/Canva
De pixiesnit zou de perfecte snit voor je kunnen zijn, want het is het ultieme wash&go kapsel en zo heb je 's ochtends of 's avonds de helft meer tijd wanneer je je mooi maakt. Pixiekapsels passen altijd perfect bij coltruitjes, bloesjes met een open of netjes dichtgeknoopte kraag of met een topje met een lage neklijn. Zo zal het niet moeilijk zijn om je kapsel af te stemmen op je kleding en telkens de juiste toon te zetten.
 
De pixiesnit bezit ook het bijna magische vermogen om je opgefrist en bevrijd te laten voelen. Als een verandering zo goed is als een vakantie, dan zal de pixiesnit je het gevoel geven alsof je net een verlengde sabbatical achter de rug hebt! De pixie heeft een verfrissend en jeugdig effect op de gelaatstrekken. Het kan je totale uitstraling direct veranderen van somber en dof naar elegant en scherp.
 
Make-over voor een nieuwe jij
 
Dit is ook een van de krachtigste tools om over teleurstellingen in het leven heen te komen, zoals een relatiebreuk of het verliezen van een baan. Een positieve verandering in je uiterlijk helpt altijd om het idee van de persoon die je wilt zijn te versterken. Je haar laten knippen in een klassiek pixiekapsel zal je zelfvertrouwen en zelfmotivatie een boost geven, vooral omdat het je bevrijdt van emotionele bagage op een emotionele manier.
 
Stel je nu voor dat je ex-vriendje je lange haar mooi vond of zei dat je er niet goed uit zou zien met kort haar. Hoe geweldig zou het dan niet zijn om hem tijdens een avondje uit tegen het lijf te lopen met je haar in een verleidelijke pixiesnit, terwijl je de tijd van je leven hebt alsof hij nooit heeft bestaan?
 
Lees verder ...