Perfecte pixies

Pixies
 
Pixiesnit. Zon lieve naam, niet? Mis. Pixiesnitten werden gedragen door de meest gewaagde en revolutionaire dames doorheen de jaren. Zij die vragen om op te vallen in de massa, die hun eigen hoofden volgen en de vrije loop geven aan hun verbeelding. Een typische pixiesnit is een kort kapsel gedragen door dames. Het is karakteristiek kort achteraan, terwijl het langer is bovenaan en aan de zijkanten.
 
De meesten zijn het erover eens dat de pixie tot leven kwam wanneer de legendarische Audrey Hepburn leven in het concept blies. Daarna werd de toorts gedragen door het Britse supermodel Twiggy en door actrice Mia Farrow. Zelfs na meer dan 60 jaar brandt de vlam van de pixiesnit nog steeds, terwijl sterren zoals Miley en Jennifer Lawrence het vuur blijven aanwakkeren.
 
Miley Cyrus gebruikte de switch naar een platina pixiesnit als opstapje om n van de meest herkende en succesvolle zangeressen en stijliconen van haar tijd te worden. Door haar haar te laten kortwieken en zelfs opscheren terwijl andere zangeressen pronkten met hun lange lokken, trok ze ieders aandacht en maakte ze een nis voor zichzelf waar ze bewonderd werd door miljoenen provocerende en eigentijdse fans.
 
Jennifer Lawrence toonde nog maar eens haar zorgeloze attitude door haar lokken te laten kort knippen in een tijd waarin de meeste vrouwelijke filmsterren hun haar lang en zijdezacht droegen. Lef en risico zijn nodig om uw haar kort te knippen, maar geen winst zonder een beetje risico.
 
En u moet steeds in overweging nemen dat sommige vrouwen eigenlijk beter ogen met korter haar, ondanks het feit dat de meeste vrouwen lang haar beschouwen als wenselijker in contrast met kort haar. Kort haar drukt een perceptie uit van jeugdigheid, stijl en individualiteit. Wanneer u er echt begint over na te denken en de zaken ernstig beschouwt, dan zult u beginnen te beseffen dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan het kort knippen van uw haar!
 
Makkelijk om te dragen
 
Misschien is n van de hoofdredenen waarom deze snit zo populair blijft het feit dat hij extreem makkelijk en relatief goedkoop te onderhouden valt. Hij past bij de meeste haartypes, zelfs fijn of dun haar, dat bekend staat als moeilijk hanteerbaar. Dit komt doordat de korte snit automatisch meer lift bij de haarwortel geeft omdat de korte structuur van de haarschacht de wortel niet naar beneden doet wegen. Dit geeft op zijn beurt de optische illusie van meer body en dimensie.
 
Hebt u vettig haar, dan zult u weten hoeveel tijd en geld het vergt om uw haar gezond, glanzend en mooi te houden. Lang haar vraagt heel wat shampoo, conditioner en behandelingen om het goed te doen ogen en aanvoelen. Het vergt ook veel van uw tijd om die lange lokken telkens te fhnen of straightenen of krullen wanneer u zich klaarmaakt voor het werk of voor een uitstapje.
 
Volgende pagina     Laatste pagina