Einde van een relatie en haarsnit

Lang haar afknippen
Foto: Depositphotos
Vraag: Waarom laten meisjes vaak hun haar knippen wanneer het uit is met hun vriendje? Het schijnt dat ook heel wat vrouwen dit doen na een echtscheiding.
 
Antwoord: Alhoewel het eigenlijk niet fair is om veralgemeningen te maken in verband met het gedrag van zon grote en diverse groep als de vrouwelijke helft van de bevolking, is er een rechtvaardiging voor uw vraag.
 
Het lijkt er inderdaad op dat een vrouw vaak kiest voor een drastische verandering in haar voorkomen na het einde van een relatie. En aangezien ik zelf geen vrouw ben en dus ook niet wens te spreken voor vrouwen in het algemeen, heb ik dan maar gevraagd aan enkele vriendinnen om mij hun visie te geven op deze trend in vrouwelijk gedrag.
 
De antwoorden die ik kreeg, kwamen in de grond allemaal neer op het feit dat het uiterlijk van een vrouw iets is waarover ze absolute controle kan uitoefenen. En wanneer een relatie op de klippen loopt, kan het dat de vrouw het verlangen voelt om iets van haar gewoontes te veranderen in een poging om symbolisch een frisse start te nemen en de manier waarop ze voor de dag komt, te veranderen.
 
In sommige gevallen kan het dat de manier waarop een vrouw haar haar draagt, een weerspiegeling is van voorkeuren die uitgedrukt werden door vriend of echtgenoot. (Mijn eigen moeder droeg haar haar lang omdat mijn vader zei dat hij vrouwen het liefst zag met lang haar.) En wanneer de relatie dan beindigd is, is de reden voor het dragen van een specifiek kapsel vaak weg en voelt de vrouw zich vrij om enkel zichzelf te behagen
 
Het kan zelfs dat er soms een vleugje wrok mee gepaard gaat, vooral wanneer het koppel elkaar nog vaak ziet. En van de vrouwen die ik sprak, vertelde dat ze haar schouderlange haar in een piekerig kort kopje liet knippen omdat ze wist dat dit haar ex-vriendje zou choqueren hij had namelijk de gewoonte om met zijn vingers door haar haren te gaan wanneer hij haar kuste. Dit was voor haar een manier om hem te laten weten dat hij dit nooit meer zou kunnen doen.
 
Maar in de meeste gevallen is het gewoon zo dat wanneer er zon verandering en onzekerheid in het leven plaatsgrijpen, een vrouw vaak wat controle wil uitoefenen. Een nieuwe look kan macht geven en kan een boost zijn voor het zelfvertrouwen. Een vrouw kan er zich beter door gaan voelen over veel dingen in het algemeen. Dit is geen kwestie van oppervlakkigheid, maar wel van zelfvertrouwen en eigendunk.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Jouw haar en mannen