Een kort kopje kiezen

Het kiezen van een kort kopje of pixie cut
 
In de erehal van iconische haarsnitten is de kortste van allemaal de pixie. Dit korte kapsel is al tientallen jaren geliefd bij zorgeloze en vrijgevochten dames, maar verguisd door hen die de voorkeur geven aan lang haar bij dames. Of je nu voor- of tegenstander bent, dit kort kopje is een blijvertje. Zodra je dit accepteert, is het tijd om de beschikbare varianten van dichtbij te bekijken.
 
De pixie cut heeft verschillende varianten waarmee je het kapsel kunt aanpassen aan diverse gezichtsvormen. Het integreren van een pony, bakkebaarden en verlengde neksecties kan helpen om tegemoet te komen aan veelvoorkomende behoeften met betrekking tot gelaatstrekken.
 
Ook styling speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke look, aangezien verschillende stylingtechnieken het volume kunnen beperken of juist maximaliseren en de aandacht kunnen vestigen op specifieke zones.
 
Laten we dus de verschillende varianten van de korte pixiesnit van dichtbij bekijken en zien welke voordelen ze bieden voor verschillende gezichtsvormen en noden:
 
Onderdelen van de haarsnit:
 
Kort pixie kapsel met een lange pony
Afbeelding: AI-illustratie
Kort kopje met een lange pony
 
Deze versie van het jongenskopje of pixie cut wordt soms ook wel "devilock" genoemd. Het wordt vaak gebruikt om een hoog of opvallend voorhoofd te verbergen. Het is ook handig om de aandacht af te leiden van opvallende gelaatstrekken door een pony in een asymmetrische vorm te creŽren (links of rechts gehoekt in plaats van in het midden).
 
Kort kapsel of pixie cut met een gebogen pony
Afbeelding: AI-illustratie
Kort kopje met een gebogen pony
 
Het toevoegen van een bredere, gebogen pony aan een kort kapsel is nuttig wanneer je te maken hebt met een gezicht waarbij de gelaatstrekken dicht op elkaar staan. De gebogen lijn van de pony helpt om de gelaatstrekken te omkaderen en de ruimte tussen de gelaatstrekken en de haarlijn te verbergen. Dit zorgt ervoor dat de gelaatstrekken evenwichtiger ogen in het gezicht.
 
De zijkanten van de pony kunnen worden verlengd - met een verdieping van de boog - wanneer het nodig is om het gezicht langer te laten lijken. Als er behoefte is aan het creŽren van horizontale focus, kan de boog minder diep worden gehouden voor een licht gebogen pony.
 
Kort dameskapsel met bakkebaarden en een pony
Afbeelding: AI-illustratie
Kort dameskapsel met bakkebaarden
 
Door bakkebaarden toe te voegen aan een kort kapsel kun je met het kapsel ook meer nadruk op de verticale lijnen geven. Deze specifieke variant gaat meestal samen met andere technieken om het gezicht langer te laten lijken. Het is dus niet ongebruikelijk om een kort kapsel te hebben met een gebogen pony, bakkebaarden en een verlengde neksectie. Ze helpen allemaal om het silhouet te verlengen en te rekken.
 
Stylingtechnieken:
 
Een kort kapsel of pixiesnit stylen
 
Piekerige laagjes:
 
Aangezien de pixie reeds een korte, gelaagde haarsnit is, is het niet ongebruikelijk dat haartextuurtechnieken worden toegepast om definitie en visuele interesse aan de lagen toe te voegen. Dit maakt het ook mogelijk om het haar met maximaal volume te stylen en extra hoogte aan het algemene silhouet te geven.
 
Het creŽren van piekerige punten helpt de aandacht omhoog en naar buiten te leiden, en kan helpen om zowel het silhouet als andere problematische gelaatstrekken naar wens in balans te brengen. Bijvoorbeeld, bij een diamantvormig gezicht kan het piekerig stylen van een kort kapsel helpen om de voorhoofdszone te verbreden en visuele afleiding te bieden.
 
Gladde styling:
 
Dit lijkt misschien de basisstijl en geeft de indruk dat het resultaat vrij gewoon is. Maar soms is dit precies wat je nodig hebt. Als iemands hoofd oversized lijkt door volumineuze haarstyling, kan het haar dicht tegen de hoofdhuid leggen zorgen voor evenwicht. Het kan ook kleinere mensen helpen om evenwicht te bewaren met hun algemene proporties.
 
In veel gevallen is het voltooide kapsel dat voor een individu is gecreŽerd niet alleen gebaseerd op ťťn element, maar een combinatie van twee of meer van deze elementen in verschillende mate van ontwikkeling. Het zijn elementen die elkaar versterken en stylingtechnieken die specifieke gebieden gericht ten goede komen. Samen kunnen ze je helpen om het kapsel dat je wilt om te vormen tot een kapsel dat bij jou past.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Perfecte pixies