Een ontmoeting met de tondeuse

Vrouw die haar eigen hoofd kaal scheert
Foto: Bigstock
De laatste jaren lijkt het alsof vrouwen naast de pixie iets méér kiezen voor een tomboy look. Ze incorporeren nu een ondersnit of een geschoren sectie in hun haar, of dat nu lang of kort is. Tondeusesnitten voor dames vormen niet langer een uitzondering.
 
Verschillende beroemdheden zetten de stap naar de tondeuse: Miley Cyrus, Scarlett Johansson, Rosario Dawson, P!nk en Katy Perry; zij lieten hun haar langer bovenaan en geschoren eronder. Kesha, Demi Lovato en Ellie Goulding kozen ervoor om enkel een zijkant van hun haar te scheren en lieten de rest schouderlang of langer.
 
Kelly Osbourne is steeds de belangrijkste showdame geweest wanneer het gaat om de tondeusesnit, want ze heeft steeds ermee geëxperimenteerd. Maar enkele jaren geleden nam ze een serieuze duik toen ze zichzelf een soort hanenkam gaf met haar dat aan de zijkanten geschoren was tot op de hoofdhuid terwijl het bovenaan tussen kin- en schouderlengte kwam. Ze koos zelfs voor een korte en scherpe pony vooraan om te zorgen voor een verandering; voor haar werkte dit, want ze gebruikte haar geschoren zijkanten om enkele tattoos toe te voegen om haar modieuze kapsel te accentueren.
 
Dit heeft misschien vrouwen geïnspireerd om ook de stap te zetten naar de krachtige verandering. Zelf ik heb toen de zijkanten van mijn hoofd geschoren. Dit zorgde voor een adrenalinestoot, maar aangezien ik dik Russisch krullend haar heb, werd het onderhoud oncomfortabel. Bovendien heb ik geverfd haar, dus werd mijn uitgroei algauw zichtbaar. Ziehier enkele redenen waarom je een tondeusesnit zou moeten proberen en misschien waarom je zou moeten zoeken naar een alternatief.
 
Erg kort haar werkt bevrijdend en het feit dat de stijl is dat je je hoofd lijkt te scheren terwijl je nog steeds haar hebt, is een briljant concept. Bovendien kan het toevoegen van een beetje geschoren haar onder de zijkant dat lichtjes komt boven piepen, zorgen voor een beetje mysterie en een geheimpje waar enkel jij van op de hoogte bent en kunt tonen wanneer je dat tikkeltje rebelser wilt zijn.
 
Miley Cyrus kapsel met kort geschoren haar
Miley Cyrus - Foto: s_bukley/Shutterstock
Scarlett Johansson met kort geschoren haar
Scarlett Johansson - Foto: lev radin/Shutterstock
Rosario Dawson met een kant van haar hoofd kort geschoren
Rosario Dawson - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Het is verbazend hoe prachtig Scarlett Johansson de ondersnit (undercut) gemaakt heeft, zozeer zelfs dat Katy Perry besloot om de look te kopiëren. Als iemand zo prachtig als Scarlett dit kon, dan zij ook. Het zien van de veelzijdigheid van het haar van Kelly Osbourne kan je beslist naar de tondeuse doen grijpen. Zij kan namelijk haar haar lang dragen en niemand heeft zelfs maar een vermoeden dat ze eronder volledig geschoren is.
 
Het is iets dat zo gedurfd is en een klein beetje een taboe vormt, terwijl het ook leuk en fris aanvoelt, vooral tijdens de zomer wanneer je op zoek bent naar vrijheid. Ik ben een fan van de ondersnit, ik ben een fan van de tondeuse en ik ben een fan van de beroemdheden die de sprong waagden en aan de vrouwen getoond hebben dat het oké is om buiten de lijntjes te kleuren. Jammer genoeg komt er achteraf heel wat kijken bij een tondeusesnit en dit alles moet je in gedachten houden vooraleer je in de kappersstoel gaat zitten en geniet van het gevoel van de tondeuse.
 
Lees verder ...