“Wash en go” kapsels

Haar drogen met een handdoek
Foto: Shutterstock
Is de snooze knop ’s morgens uw vriend en draait u zich liever nog eens om in uw bed in plaats van veel tijd te besteden aan het klaarmaken en stylen van uw haar? Kom bij de club! Veel vrouwen zijn warme en koude stylingtools en alle tijd die nodig is om een specifieke look te bekomen grondig zat. Goed nieuws is dat u geen stijl moet opofferen wanneer u weinig tijd hebt.
 
“Wash en go” kapsels zijn er in elke lengte en in vele vormen. We bekeken sommige van de meest populaire looks die er u mooi zullen doen uitzien zonder té veel tijd te vergen van uw drukke schema.
 
Haast alle kapsels die slechts enkele minuutjes tijd vragen, kunnen beschouwd worden als “wash en go” kapsels. Daar zitten zelfs leuke opsteekkapsels, paardenstaarten en vlechten bij.
 
Vooraleer u uw haar laat knippen, legt u beter aan de kapper uit dat u een kapsel wilt dat makkelijk te wassen en te dragen is. De kapper moet in dat geval extra aandacht besteden aan de natuurlijke textuur van uw haar, het type haar dat u hebt en of er uitdagingen zijn wat de richting van het haar betreft die veroorzaakt zijn door weerborstels. De nieuwe haarsnit moet alle verschillende elementen en de natuurlijke beweging van uw haar omvatten, zodat u dat niet hoeft te bestrijden.
 
“Wash en go” ideetjes voor lang haar
 
Gewoonlijk bevinden “wash en go” kapsels zich in het gamma van korte en halflange kapsels. Maar er zijn eveneens verrassende opties voor lang haar.
 
Met een lange gelaagde snit hebt u één van de makkelijkste “wash en go” keuzes. Het haar is geknipt en getextureerd om heel wat beweging in het kapsel te creëren. Net omwille daarvan zijn gelaagde haarsnitten zo tolerant. Was het haar, droog het met de handdoek en laat het aan de lucht drogen, schud wat aan uw haar en maak het warrig met uw vingers, gebruik misschien wat haarlak en klaar is kees. Uw kapsel zal er na het slapen nog steeds goed uitzien en gewoon na wat bespuiten met water, kammen met een grofgetande kam en wat vingerstyling bent u opnieuw klaar.
 
Hebt u van nature steil haar en draagt u het graag glad, overweeg dan wat textuur in de punten, hou u gladmakende lotion bij de hand, föhn uw haar tot het nog maar een klein beetje vochtig is, doorkam het en laat het aan de lucht drogen. Makkelijk, niet? Voor een snelle “wash en go” versie, neemt u een haarelastiekje en bindt u uw haar in een leuke paardenstaart. Om het wat op te vrolijken, neemt u een lok haar om rond de basis van de paardenstaart te wikkelen en zo hebt u een instant, tijdloze en elegante look.
 
Paardenstaart met een scrunchie
Foto: Pixelshot/Canva
Voor wat meer glamour verzamelt u uw haar achteraan en bindt u het in een losse chignon. Makkelijk, snel en mooi. Hou het een beetje warrig, met enkele lokken die opzij uithangen voor een moderne, sexy look.
 
Halflang haar
 
Is retro één van uw favoriete modethema’s, bekijk dan eens opnieuw de warrige snit. Laagjes in verschillende lengtes geven het haar veel textuur en vooral beweging. Deze look kan gestyled worden met de vingers, hoeft niet geföhnd of aangeraakt te worden met gelijk welke warme tool. Een hoopje mousse is voldoende om u de pittige en energieke uitdrukking te geven die u doorheen uw drukke dag zal brengen zonder ooit plat te vallen.
 
Bepaalde versies van bob haarsnitten zijn perfect voor een “wash en wear” scenario. Dit zijn de bobs met textuur, misschien lichte laagjes en die gewoon perfect geknipt zijn. Was ze, borstel ze, schud ze en u bent klaar. Een bob met een voorwaartse hoek en een lichte ondersnit werkt eveneens goed, vooral voor fijn haar. Zo’n bob hoeft niet veel gestyled te worden, de vorm en een goede snit werken vanzelf. Een vleugje glansserum zal meer glitter en glamour geven aan de klassieke look.
 
Lees verder ...