Hoe fijn haar behandelen

Schuine bob met geleidelijk langer haar vooraan
 
Haar dat erg fijn is, kan net zo uitdagend zijn als extreem ruw of dik haar. Om het er op zijn best te doen uitzien, moeten we begrijpen hoe het reageert op verschillende haarsnitten en behandelingen. Vochtigheid, statische elektriciteit, slechte snit en té veel textuur kunnen uw look kwaad doen, maar er zijn manieren om ermee om te gaan en zelfs om dit te voorkomen.
 
Wanneer mensen het hebben over fijn haar, dan verwarren ze soms de dichtheid van het haar (de hoeveelheid individuele haartjes per vierkante cm) en de textuur, namelijk een dunne haarschacht. In dit artikel bekijken we het laatste van nabij en ook wat u kunt doen om er het beste uit te halen.
 
De beste kapsels voor fijn haar
 
Fijn haar kan in grote getale aanwezig zijn met een erg hoge dichtheid, maar het kan eveneens veel minder talrijk zijn en een goede snit en veel volume in de styling vereisen. Veel vrouwen en hun kappers zijn overtuigd dat de beste snit voor fijn haar de bob is.
 
Een korte, stomp geknipte bob zorgt ervoor dat het haar er zacht en vol uitziet. Met een klein beetje ondersnit valt de vorm haast vanzelf op zijn plaats. Draag de bob op kinlengte of langer en toon uw gevoel voor stijl. A-lijn bobs kunnen er eveneens spectaculair uitzien met hun duikende hoek met langere sectie vooraan.
 
Een woelige bob heeft de laatste jaren een groeiend aantal fans verzameld en dit is inderdaad een fantastische keuze voor dames van alle leeftijden met fijn haar. De basisvorm is zoals een bobsnit, de punten hebben onregelmatige lengtes en verschillende soorten textuur.
 
Deze look kan gestyled worden met piekerige punten, gekruld en gebogen worden of gewoon op zijn plaats geschud worden. Deze bob biedt méér pit en dynamiek dan zijn gladde neef.
 
Laagjes in alle haarlengtes zijn een ideale manier om volume te temmen. Pas wél op voor overdreven ijverige kappers die denken dat textuur Gods antwoord is op alle haarproblemen. Of u nu heel veel dun haar hebt of eerder dun verspreid, laagjes zullen al het gewicht verdelen en beweging, volume en dit sexy haargevoel toevoegen.
 
Korte snitten in fijn haar vergen een kapper die erg bedreven is met de schaar. U hebt veel haar dat moet geknipt worden en als het verondersteld wordt om te passen en op een goed gevormde plaats te vallen, dan zijn veel ervaring en kennis vereist. Pixie snitten en warrige korte kopjes kunnen er prachtig uitzien.
 
Kan uw dunne haar wat meer volume gebruiken, probeer dan een asymmetrische snit. Zo zal het grootste deel van het haar aan één kant zijn, wat het er voller zal doen uitzien. De kleinere, minder dominante kant kan glad naar achter gebracht worden en achter het oor gestopt worden of vastgemaakt worden met een elegante haarspeld.
 
Hoe langer het haar is, hoe meer het vatbaar is voor kroes en gespleten punten. Hou het goed gevoed en laat het regelmatig bijknippen.
 
Tips voor de verzorging van fijn haar
 
Fijn haar heeft de neiging om er dof en lusteloos uit te zien. Het is ook erg ontvankelijk voor vochtigheid en alle vocht zal uw volumineuze veerkrachtige kapsel veranderen in een droevig plaatje. We kunnen niet steeds uit nat weer of vocht blijven, maar u kunt uw haar voorbereiden om alles gracieus te doorstaan. Gebruik lichte conditioners en shampoos voor fijn haar.
 
Gebruik eveneens een zuiverende shampoo om residu weg te krijgen. Alles wat zwaar, te rijk en dik is, zal uw haar doen doorwegen. Wanneer het echter goed gevoed is, zal het resistenter zijn voor vocht. Eén neveneffect van vocht kan zijn dat het de haarschacht lichtjes kan doen opzwellen en zo zal het haar dikker aanvoelen.
 
Een erg droge omgeving, vooral door de verwarming tijdens de winter, kan een ander, erg storend effect hebben op haar. Terwijl vocht het zwaar kan maken, kunnen de droogte, uw kledij, schoenen en tapijten statische elektriciteit veroorzaken. Wie haat er niet die weerbarstige opwippende haren?
 
Een makkelijke remedie: doekjes voor de droogkast. Neem ze gewoon uit de verpakking en wrijf ze in het haar. Ze laten zelfs een aangename geur achter. Wilt u niet ruiken naar verse was, zoek dan één van de speciale stylingproducten voor fijn haar bij uw drogist of schoonheidszaak. Goedkoper en eveneens efficiënt is wat lotion die u op uw hand wrijft en zachtjes op het haar doet. Een vleugje haarlak zal ook uw dagelijkse vriend worden.
 
Wat te vermijden
 
Slicen is een kniptechniek om het haar te textureren en wordt eveneens gebruikt om wat volume te verwijderen en om het lichter te maken. De schaar wordt in een steile hoek tegen het haar in gehouden en dan in één erg scherpe beweging naar beneden bewogen. De schaar is gedeeltelijk geopend en de knipresultaten van de beweging zijn erg scherp.
 
Deze techniek kan uw haar beschadigen als die té vaak, té veel of met het verkeerde materiaal wordt toegepast. Een diagonale snit wordt op elk haartje gezet, waarbij de haarschacht geopend wordt en zo is het haar erg vatbaar voor droogheid, splijten en afbreken. Bij fijn haar kan het zorgen voor een kroezig effect en uiteindelijk moet het haar veel korter geknipt worden om de schade te elimineren.
 
Nog een onaangename situatie kan zich ontwikkelen met razorsnitten. Dit is een erg gelijkaardige techniek, maar die wordt uitgevoerd met een lang scheermesje. Wees op uw hoede wanneer uw kapper het heeft over diepe texturering en technieken om volume uit het haar te verwijderen en vraag precies wat en hoe veel zal gedaan worden.
 
Beslist u om toch te kiezen voor de uitdunnende snit, herhaal dit dan niet de volgende keer dat u het kapsalon bezoekt. Laat uw haar dan gewoon bijknippen en wacht enkele maanden vooraleer u de texturering laat herhalen.
 
Hebt u fijn haar, dan zijn uw grootste vijanden kroes en gespleten punten, vocht en residu in het haar. Die zijn makkelijk te behandelen. Aan u nu om die perfecte haarsnit te vinden!
 
©Kapsels.net
Foto: 2shrimps/Shutterstock
 
Zie ook:
 
Tips voor dun en fijn haar
 
Bobkapsels voor fijn haar
 
Kapsels met laagjes voor dun of fijn haar