Bob kapsels voor fijn haar

Bob kapsel voor fijn haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik heb fijn haar, maar zou het graag in een bob laten knippen. Wat zijn de beste bobkapsels voor fijn haar? Moet ik werken met laagjes, bepaalde producten enz…?
 
Antwoord: Bij iemand met haar van fijne textuur is de bob vaak een opmerkelijke kapselkeuze. De meeste fijne haartypes reageren niet goed op veel lagen, aangezien het hoofddoel van laagjes het verwijderen van gewicht en volume uit het haar is en fijn haar heeft niet veel volume.
 
De bobsnit wordt gekenmerkt door de stompe kniplijn waar het haar op natuurlijke wijze hangt. Het haar wordt op een eindlengte geknipt die de “stompe” look creëert. De specifieke kenmerken van de bob (dit is welke bobsnit gebruikt moet worden: A-lijn, gelaagde bob enz…) worden bepaald door de noden van de gezichtsvorm en gelaatstrekken, méér dan door de haartextuur.
 
Als er al een vorm van laagjes gebruikt moet worden in een snit van fijn haar, dan moeten de laagjes erg karig en oppervlakkig zijn. Misschien kunnen de haarpunten getextureerd en verzacht worden, maar het toevoegen van veel lagen is niet enkel niet geschikt voor fijn haar, het is ook niet passend bij een klassieke bobsnit.
 
Wat producten betreft is het belangrijk om te weten dat fijn haar makkelijk goed doorweegt door zware producten, dus kiest u beter lichtere formules, zoals mousses en lichte sprays. Zo krijgt u het haar onder controle zonder dat het gedomineerd wordt.
 
Zie ook: De beste haartypes voor een bob