Hoe een gedurfde schuine bob knippen

Schuine bob
 
Het eerste wat moet gedaan worden, is de gebruikte termen definiëren. Een schuine bob is een klassiek stomp geknipt bobkapsel met lichtjes langere lengte vooraan het hoofd dan achteraan, waarbij dus een lichtjes gehoekte kniplijn gecreëerd wordt. Het gebruik van het woord “gedurfd” is wat gewoonlijk voor vraagtekens zorgt bij zowel kappers als hun klanten, want wat voor de éne persoon “gedurfd” is, is voor een ander “overdreven”. Dit kapsel wordt ook de A-lijn bob of holle bob genoemd.
 
In dit geval verwijst “gedurfd” naar de hoek van de “A-lijn” en meer specifiek naar hoe kort het haar achteraan geknipt is versus de lengte vooraan. Voor het meer “gedurfde voorkomen” van de “A-lijn” snit, nemen we de lengte achteraan het hoofd minstens tot het midden van de nekzone.
 
Begin met het haar te verdelen volgens de 7-vaks afdeling als voorbereiding voor de snit. Laat zeker overal een goede centimeter haar los langs de haarlijn.
 
Laat de helft van elk van de twee neksecties (rechternek en linkernek) los en zet de bovenste helften opnieuw vast. Het haar in deze onderste helften van de neksecties en de omtrek haar eronder moeten erg kort geknipt worden – daarvoor kan je de tondeuse gebruiken op elke lengte van op de huid tot een goede centimeter of zelfs afnemend – afhankelijk van de look waarvoor je kiest.
 
Je bent eigenlijk een sectie aan het knippen die grofweg halvemaanvormig kort is achteraan de nek.
 
Hoe een schuine bob knippen
 
Eenmaal je de lagere neksecties kort naar wens geknipt hebt, kan je de bovenste helften van de neksecties (rechts en links) en de onderste helften van de rechter en linker zijsectie losmaken.
 
Kam de secties recht naar beneden tot ze soepel hangen. Knip vooraan het hoofd een richtlengte voor de gewenste lengte voor de voorkant van je schuine bob. Dit doe je door ofwel een sectie van een goede centimeter in het midden vooraan te nemen (als het een kapsel is zonder pony) of dunne segmenten te nemen van de voorkant aan elke zijde van de ponyzone (als het kapsel een pony heeft).
 
Wanneer je de zijsegmenten vooraan samenbrengt en ze samen knipt, ben je er zeker van dat beide zijkanten een gelijke lengte zullen hebben. De lengte vooraan moet een stuk onder kinlengte zijn.
 
Sterk gehoekte bob
Foto: Victoria Tom/Canva
Ga nu naar achter en knip een andere richtlijnlengte naar wens bij de achterkant van het hoofd. Deze lengte moet minstens één tot twee centimeter onder het reeds geknipte deel komen (wat betekent dat ze moet overlappen). De bedoeling is om een stompe haarsnit te knippen, waarbij je de onzichtbare gehoekte lijn volgt die door de twee richtlijnlengtes gecreëerd wordt. Hou het haar is een nulgradenhoek, zonder spanning, om zeker te zijn van een gelijke snit.
 
Knip de steil gehoekte kniplijn en laat het overblijvende haar ongeveer een goede centimeter tegelijk los. Kam het zodat het soepel naar beneden valt tijdens het knippen. Knip deze segmenten volgens de reeds aanwezige lengtes. Indien nodig of gewenst kan je de scheermestechniek toepassen om de haarpunten lichtjes textuur te geven en een gladde afwerking met fijne punten te creëren.
 
Deze snit ziet er het best uit wanneer hij uitgevoerd wordt bij steil haar met minstens medium dichtheid en dikte. Het haar kan gestyled worden met een föhn en ronde borstel of met de stijltang voor super gladheid. Gladmakende balsems en antikroesserums worden bij dit soort kapsel geadviseerd, net als proteïnerijke shampoos en conditioners om het haar zacht en glad te houden.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Cursus haar knippen
 
Méér over het knippen van haar