pixel
 U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Kapsels proberen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel

Dun haar en laagjes

Vraag: Mijn haar is dun en fijn en is op schouderlengte. Zou een stompe snit achteraan met laagjes rond het gezicht werken voor mij? Of moet iemand met fijn haar kiezen voor laagjes achteraan zodat de indruk ontstaat dat er méér haar is? Of is één lengte zonder laagjes misschien beter, zonder opgeknipt haar opzij?
 
Antwoord: Er komt heel wat méér kijken bij het kiezen van het beste kapsel voor iemand dan gewoon de textuur en dichtheid van het haar. Ik kan echter wel enkele van de aangekaarte zaken behandelen om u hopelijk méér informatie over uw haar te geven.
 
Glanzende blouse en shouderlang dun haar

Bij fijn haar, vooral wanneer het haar een dunne dichtheid heeft, hangt de beslissing om laagjes toe te voegen om volume op te bouwen af van het feit of er al dan niet krul of golving is in het haar (en van de hoeveelheid daarvan). Is uw haar golvend of krullend, dan zal het toevoegen van lagen ervoor zorgen dat de kortere laagjes méér krullen en zal er méér volume en de indruk van méér haar ontstaan.
 
Is uw haar echter steil, dan zal het toevoegen van lagen vaak ervoor zorgen dat het haar dunner en vezeliger lijkt. Voor steil haar dat fijn en dun is, raad ik gewoonlijk een stompe snit aan, mogelijk lichtjes voorwaarts gehoekt om vooraan net dat tikkeltje langer te zijn dan achteraan. Een klein beetje afschuining bij de haarpunten is ok en zou u helpen bij het stylen, als u wilt dat de uiteinden lichtjes naar binnen buigen.
 
Het beste advies dat ik u kan geven is dat u praat met uw kapper en hem (of haar) de gewenste look uitlegt. Een goede kapper zal in staat zijn om u te vertellen of die look al dan niet realistisch is, gebaseerd op de aspecten van uw haar en gezichtsvorm en gelaatstrekken. Hij zal u ook kunnen uitleggen hoe u die look kunt bekomen.
 
©Kapsels.net
 
 
Gerelateerde artikelen:
 
Tips voor dun en fijn haar
 
Zijn laagjes niet geschikt voor mensen met krullend haar?
 
Welk kapsel zou je adviseren voor dun haar?
 
Gratis kapsels tester
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact