Hoe chemisch behandeld haar verzorgen

Haar borstelen
Foto: Dreamstime
Haar dat niet chemisch behandeld werd, is tegenwoordig moeilijk te vinden. Vergeet het kleuren en straightenen enzÖ, gewoon door shampoo te gebruiken, stelt u uw haar reeds bloot aan een aantal chemicaliŽn! Ha ha! Maar ernstig nu, als u uw haar zo vaak verft dat u zich uw natuurlijke haarkleur niet meer herinnert of als u regelmatig gaat straightenen, krullen, permanenten enzÖ - dan is chemisch behandeld haar voor u geen vreemde.
 
Nu hebt u geen genie nodig om te beseffen dat chemicaliŽn slecht zijn voor u. Maar als u uw haar goed verzorgt, dan zullen die chemische stoffen (hopelijk) niet zo slecht zijn.
 
Kies de juiste producten
 
Weet u nog dat u naar de supermarkt ging en zomaar een shampoo uit het rek nam zonder te kijken wat die shampoo allemaal doet? Wel, dat is wat u verkeerd deed! U moet erg zorgvuldig de haarproducten bekijken en kiezen wanneer uw haar chemisch behandeld werd.
 
U hebt vele pijnen (op fysiek en financieel vlak) doorstaan om er goed uit te zien. Blijf het nu goed doen en koop producten die bestemd zijn voor uw haar. Ze zullen uw haar op een milde manier behandelen en gelijk welke chemische behandeling behouden.
 
Voorraad haarproducten
Afbeelding: AI-illustratie
Was uw haar zorgvuldig
 
Deze chemische behandeling is een levenslange verbintenis. Wees voorbereid! Uzelf wapenen met de juiste shampoo en conditioner is niet goed genoeg. U moet uw haar ook zorgvuldig wassen. Eerst en vooral: was uw haar nooit binnen de 24 u na een chemische behandeling.
 
Dit is omdat tijdens de behandeling uw haarschachten chemisch aangepast werden. Uw lokken moeten hieraan gewoon worden en wast u uw haar binnen de 24 u, dan zult u de efficiŽntie van de chemische behandeling tenietdoen.
 
Blijf uit de zon
 
Regelmatig onderhoud van chemisch behandeld haar is belangrijk; er zijn dus enkele dingen die u wel of niet mag doen. Een van de belangrijkste tips die ik u kan geven is om de zon te vermijden. De sterke zonnestralen helpen uw haarbehandelingen totaal niet. Niet enkel verwijdert de zon vocht uit het haar, ze maakt eveneens geverfd haar bleker.
 
Het beste advies is om uw hoofd bedekt te houden indien mogelijk. En als dit niet kan, koop dan een kleurbeschermend serum of een spray die als zonnefactor kunnen dienen voor uw haar.
 
Vrouw met een kort bob kapsel en een hoed van stro
Afbeelding: AI-illustratie
Stylingproducten
 
Uw haar stylen is niet bepaald superhard werk, u moet gewoon wat extra voorzorgen nemen met chemisch behandeld haar. Uw haar zal sowieso droger zijn, dus gebruikt u een stylingproduct met een rijke inhoud en best eentje dat bekend staat om droge haarpunten gezond te maken.
 
Een zwaar en vettig product zal uw haar alleen maar naar beneden trekken. Een conditioner die rijk is aan antioxidanten is een goede beschermende maatregel om in gedachten te houden vooraleer u uw haar gaat stylen.
 
Een nieuwe haarsnit
 
Uw look behouden is van vitaal belang. Gewoon een opzichtige chemische behandeling kiezen is niet goed genoeg als u geen fantastische haarsnit hebt die daarbij past. In feite is een goede haarsnit om de paar maanden essentieel met chemisch behandeld haar. Dit is omdat de behandelingen vocht kunnen wegnemen en uw haarpunten er dood en droog kunnen gaan uitzien wanneer u uw haar niet regelmatig laat bijknippen.
 
Chemische behandelingen kunnen hard zijn en dat weten we allemaal. Dat betekent niet dat we ermee zullen stoppen. Maar het minste wat we kunnen doen is ons haar goed verzorgen achteraf. Hopelijk zetten bovenstaande tips u op een spoor!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mťťr over haarverzorging