Kapsels die mislukken

Meisje net voor het afknippen van haar haren
 
Vraag: Waarom gaan zoveel haarsnitten mis? Ik heb dit al vaak zien gebeuren in het kapsalon waar ik werk, meestal bij make-overs van lang naar kort haar. Een klant wandelt het salon binnen, helemaal opgewonden over haar komende makeover.
 
Ze aarzelt een ogenblik, maar besluit dan toch ervoor te gaan en hoopt het allerbeste. Ze is zeker van zichzelf en wil eruitzien als dat mooie korte model van de foto die ze meebracht. Wanneer u dan klaar bent met het knippen van de pixie, barst ze uit in tranen en mist ze reeds haar lange haar.

 
Antwoord: Deze vraag heeft zoveel mogelijke verklaringen.
 
Zijn er veel ervaren en rijpere kappers in het salon waar u werkt of zijn het voornamelijk jonge kappers? Heel wat bekende salons maken de fout om haast uitsluitend erg ambitieuze, getalenteerde, goed gekwalificeerde en modebewuste, maar erg jonge kappers in dienst te nemen. Dit werkt uitstekend voor het imago en de reputatie van het salon, maar het is niet zo ideaal om een klantenbasis van rijpere en regelmatige klanten op te bouwen die maandelijks terugkeren.
 
Uw maandelijks terugkerende gegoede klanten die hun haar willen laten onderhouden in een bepaalde snit, stijl en kleur zijn diegenen die het meeste geld opleveren, vooral wanneer de saloneigenaars meer geďnteresseerd zijn in een vast inkomen.
 
Jonge kappers hebben ook de neiging om zwaar te steunen op hun creatieve instincten en artistieke naturen, terwijl ze weinig aandacht schenken aan de praktische of emotionele noden van de klant. Wanneer een dame dus het kapsalon binnenstapt met een foto van een erg coole en trendy pixiesnit, dan zal een jonge kapper automatisch focussen op de snit en de creatie ervan en niet echt kijken naar de klant zelf.
 
Zal deze snit of dit kapsel er goed uitzien bij de klant, rekening houdend met haar gezichtsvorm, gelaatstrekken, huidskleur en haarkleur? Zal de klant het kapsel zelf kunnen hanteren? Is ze emotioneel klaar voor zo’n enorme stap of wil ze iets totaal anders omdat haar vriendje het uitmaakte? Heeft ze goed nagedacht over dit kapsel? Of misschien was er een discussie met haar moeder of met een collega en heeft iemand gezegd dat ze er oud uitziet.
 
Begrijpt u waar ik naartoe wil? Een rijpere kapper heeft de levenservaring en discipline om zijn creatieve prikkels voldoende onder controle te houden zodat hij eerst de persoon, situatie en het mogelijke resultaat kan evalueren vooraleer al het haar van de klant te knippen in een creatieve bui.
 
Ik heb ook een trucje voor iemand die mijn salon binnenstapt met een foto in de hand, vooral wanneer het gaat om extreme veranderingen zoals van lang naar kort haar of van donkerbruin naar platina. Ik kleur het gezicht van de beroemdheid met een dikke stift, zodat enkel het haar zichtbaar is en niet langer het gezicht. Vaak wil de klant onbewust lijken op de vrouw van de foto en denkt ze dat door haar haar te laten knippen zoals die persoon en door dezelfde make-up en kledij te dragen, ze ook op die beroemdheid zal lijken.
 
Ze ervaren een immens trauma wanneer al het haar geknipt is en ze niet lijken op de persoon op de foto. Nadat het gezicht op de foto door de stift onzichtbaar geworden is, vraagt u dan aan de klant of die nog steeds houdt van het kapsel.
 
Tot slot: waarschuw de klant STEEDS op voorhand voor de enorme schok die ze zal ervaren na zo’n extreme verandering. Ik vertel mijn klanten steeds dat het minstens twee weken duurt vooraleer iemand gewoon geraakt aan de nieuwe look.
 
©kapsels.net     Foto: Depositphotos
 
Lees ook:
 
Ongelijke haarsnit
 
Kapsters die te kort knippen
 
Je kappersbezoek: van de hemel naar de hel?