Ongelijke haarsnit

Oneven geknipt haar
 
Vraag: Ik liet onlangs mijn haar knippen en mijn haar is van nature krullend. De kapster – die ik ook van buiten het salon ken – knipte mijn haar niet gelijk. De éne kant is langer dan de andere.
 
Ze zei me terug te komen en ze zou het probleem oplossen. Maar mijn vraag is nu: zou ik opnieuw moeten betalen en moet ik haar opnieuw een fooi geven? Bedankt.

 
Antwoord: Wel, zelfs de beste kapster kan eens een slechte dag hebben of een fout begaan bij het knippen van haar. Ik ben er zeker van dat jouw kapster hiermee erg verveeld zit en het echt wil goedmaken met jou. Of je al dan niet teruggaat naar dat kapsalon en haar de situatie laat rechttrekken, is volledig jouw zaak.
 
Je vermeldt dat je haar kent van buiten het salon en ik kan aannemen dat dit een rol zal spelen bij jouw beslissing. Als je haar regelmatig als jouw kapster had, dan zou het passend zijn om terug te gaan naar haar.
 
Aan de andere kant, als je slechts één keer naar haar toeging of gewoon eens op proef ging en je vindt dat haar misstap het resultaat was van te weinig ervaring of onkunde, dan kan je haar perfect vertellen dat je het aanbod wel apprecieert, maar dat je toch elders zult gaan.
 
De grond van de zaak is eigenlijk het volgende: als je van plan bent om in het vervolg nog gebruik te maken van haar professionele diensten, dan zou je haar moeten de kans geven om je snit te corrigeren tot je tevreden bent. Ik denk niet dat er van jou verwacht wordt dat je nogmaals betaalt, zo lang je maar niet te lang wacht om terug te gaan.
 
Als ze om één of andere reden toch geld aanrekent, dan zou ik er een punt van maken om haar géén fooi te geven. Aan de andere kant denk ik dat het geven van een fooi voor haar (gratis) correctiewerk een mooie geste zou zijn.
 
©Kapsels.net
Foto: Frederico Marsicano/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe krijg je een goed geknipt kapsel?