Wat is een pixie?

Pixie snit
Afbeelding: AI-illustratie
Vraag: Wat is een pixie?
 
Antwoord: Een “pixie” is een kort vrouwelijk kapsel met het haar meestal rond de oren geknipt, kort achteraan en iets langer bovenop het hoofd. Velen zullen het gewoonweg een “kort kopje” noemen. Het is een erg pittige snit waarmee je er verbluffend kunt uitzien, maar het vergt wat moed om een pixie te laten knippen.
 
Je valt meer op met een pixiesnit. Dit kan een voordeel zijn, maar soms ook een nadeel. Het hangt af van hoe zelfzeker je bent. Je haar laten kortwieken is sowieso ingrijpend. Je krijgt af te rekenen met verschillende emoties en reacties. Mensen die je kennen zullen verrast zijn. Je zult complimentjes krijgen voor je nieuwe look, maar er kan ook onbegrip zijn.
 
Een nadeel, of juist een voordeel voor sommigen, van een pixie is dat je je haar regelmatig moet laten bijknippen om het kapsel in model te houden. Een maandelijkse knipbeurt is aangewezen. Maandelijks knippen kost geld, maar je ervaart steeds opnieuw dat heerlijk verfrissend gevoel wanneer je haar terug een stukje korter geknipt wordt!
 
Een pixiesnit accentueert je gezicht en het erg belangrijk om een snit te kiezen die bij de vorm van je gezicht past!
 
Pixie kapsels
Afbeelding: AI-illustratie
Heb je een rond gezicht, dan kies je best voor een pixie met extra volume bovenaan. Het volume zal ervoor zorgen dat je gezicht er langer uitziet. Vermijd absoluut extra volume aan de zijkanten, want dat zou ervoor zorgen dat je gezicht er nog ronder uitziet. Een opzij gestylde pony en een zijscheiding zijn ook goede ideeën wanneer je een rond gezicht hebt.
 
Is je gezicht langwerpig, dan kies je best voor een pixie met extra volume aan de zijkanten. Dit kan door te kiezen voor een golvende styling of misschien zelfs een zijscheiding. Vermijd volume bovenaan want dat zou je gezicht er nog langer doen uitzien.
 
Bij een vierkant gezicht kies je best voor een snit met laagjes. De laagjes zorgen voor verschillen in lengte die het hoekige van je gezicht wat breken.
 
Wanneer je gezicht diamantvormig is, dan zijn laagjes en extra volume bovenaan een goed idee. Hou de zijkanten goed kort om je jukbeenderen wat meer te accentueren.
 
Wat is een pixiesnit?
Afbeelding: AI-illustratie
Een hartvormig gezicht is gewoonweg perfect voor een pixie. Je mag de nekpartij gerust erg kort laten knippen. Een lange pony, eventueel opzij gestyled, zorgt voor een verbluffend contrast met de korte nek.
 
Is je gezicht ovaal, dan heb je de ideale gezichtsvorm en je kan om het even welke snit kiezen. Met pony, zonder pony, laagjes, opgeknipte nekpartij … alles is mogelijk!
 
Ben je helemaal klaar om je te laten kortwieken of toch nog niet helemaal overtuigd? Vind je korte kapsels mooi? Vraag advies aan je kapper en, wie weet, binnenkort ben je misschien ook een “pixie chick”!
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Perfecte pixies
 
Hoe er vrouwelijk uitzien met een pixie
 
11 redenen om je haar kort te knippen