Kapsters die te kort knippen

Kapster die lang haar knipt
Foto: Nomad Soul/Shutterstock
Vraag: Waarom knippen kapsters (of kappers) steeds te kort? Hoe is het in hemelsnaam mogelijk om terug lang haar te hebben wanneer alles wat ik opgespaard heb er terug afgaat bij het eerstvolgende bezoek aan de kapster? Ik vroeg de kapster gisteren om de dode puntjes eraf te knippen.
 
Om alles weer perfect te krijgen moest er maximaal n centimeter geknipt worden. Resultaat: ze knipt er meer dan 5 centimeter af! Echt frustrerend! Achteraf realiseer ik me dat ze niet eens gezocht heeft naar dode puntjes. Gewoon een stuk eraf Liever te veel afknippen in plaats van te zoeken naar gespleten puntjes.

 
Antwoord: Je moet dringend op zoek naar een nieuwe kapster, iemand die wl professioneel bezig is. Knipgrage kapsters die absoluut geen rekening houden met de wensen van de klant en hun eigen zin doordrijven kunnen best vermeden worden. Het is jouw haar en enkel jij hebt het recht om te beslissen hoeveel eraf gaat.
 
Voor sommige kapsters is zoveel mogelijk geld verdienen met zo weinig mogelijk inspanning een prioriteit. In plaats van je haar grondig te bestuderen en hun tijd te nemen om vast te stellen hoeveel eraf moet om de dode puntjes te verwijderen knippen ze er simpelweg enkele centimeters af. Dit is erg onprofessioneel en dergelijke prutsers verdienen het niet om geld te verdienen aan jouw haar. Ze zijn spijtig genoeg te dom om te beseffen dat ontevreden klanten op termijn zorgen voor een verlies aan inkomen.
 
Gelukkig zijn er ook goede kapsters die hun tijd nemen, luisteren naar de klant en precies doen wat de klant wenst. Ze geven advies, maar steeds heeft de klant het laatste woord. Indien een kapster cht de tijd neemt om de uiteinden van je haar GRONDIG te controleren op dode puntjes, dan zit je reeds goed. Als ze daarna nog eens toont hoeveel eraf zal gaan vr dat ze de schaar erin zet, dan zit je helemaal goed. Een goede kapster is voorzichtig en knipt niet vooraleer de klant instemt.
 
Pas ook op met kapsters die te veel praten tijdens het knippen. Ze moeten zich concentreren op hun werk en niet op de laatste roddels. Een praatje kan leuk zijn, maar het kan ook jouw kapsel verpesten.
 
Ik ben ervan overtuigd dat jouw vertrouwen in kappers terug zal keren van zodra je een goede kapster gevonden hebt. Doe misschien eens navraag bij vrienden of kennissen. Er zijn veel goede kapsters die cht professioneel bezig zijn en tientallen tevreden klanten hebben. Spijtig genoeg zijn er ook erg veel kapsters die te lui of te dom zijn om zich echt in te zetten voor de klant. Soms snappen ze zelfs niet waarom klanten plots wegblijven. Dergelijke prutsers worden best vermeden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Je kappersbezoek: van de hemel naar de hel?