Makeover van lang naar kort

Makeover van lang naar kort haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door andere meisjes die de moed hebben om hun lange haar echt kort te laten knippen. Sommige van deze makeovers van lang naar pixie zijn gewoonweg prachtig.
 
Ik wil weten hoe het voelt, hoe mensen reageren, … en ik ben klaar voor mijn eigen makeover van lang naar pixie! Ik vertelde mijn beste vriendinnen reeds dat ik voor kort zou gaan deze zomer en dat er geen weg terug is.
 
Het enige waar ik me zorgen over maak is het onderhoud. Hoe moet ik mijn haar laten knippen om het onderhoudsvriendelijk te houden? Ik wil een soort “wash & go” pixie en ik wil het beste uit deze make-over halen. Ik heb een ovalen gezicht.

 
Antwoord: Proficiat met de grote stap voorwaarts om te kiezen voor een lang naar kort makeover! Een ovalen gezicht is absoluut perfect voor deze snit, dus hebt u reeds de basis en zal haast elke pixie er prachtig uitzien bij u.
 
Ik zou adviseren om een pixie te kiezen die een langere, diagonale pony heeft en een korte achterkant en zijkanten, terwijl er bovenaan wat méér lengte is. Het haar moet veel textuur krijgen, zodat de zijkanten en achterkant veel dimensie hebben wanneer het kapsel gestyled is met wax. Bekijk eens foto’s van Jennifer Lawrence, Elsa Pataky, Anne Hathaway, Michelle Williams en Keira Knightley.
 
U zult merken dat dit type pixie erg veelzijdig is. U kunt hem stylen zodat het haar overal rechtstaat, wat u een aantrekkelijk en zwoel kapsel zal geven. Of de pony kan geföhnd worden zodat hij schuin over het voorhoofd valt, terwijl de rest van het haar gestyled is met textuurwax voor dry look, wat er erg vrouwelijk en zacht uitziet. U kunt het hele kapsel ook föhnen en een glansspray gebruiken op basis van silicone om de perfecte look voor kantoor te bekomen. Maar het beste kenmerk van dit kapsel is dat u het haar gewoon kunt wassen, drogen en 5 minuutjes stylen met een beetje wax en uw vingers.
 
U moet eraan denken dat een pixiekapsel bij vrouwen altijd gestyled moet worden op één of andere manier. Dit is slechts 5 minuutjes werk, maar u moet wax of gel gebruiken en met uw handen door het haar gaan om er prachtig uit te zien. Vrouwen die nog maar pas een pixie hebben, maken de fout om te denken dat ze niets moeten doen met kort haar. Dit is echt niet waar. Wilt u er goed uitzien met uw pixie, dan moet u het kapsel op de juiste manier behandelen.
 
Zoek naar een foto van een pixiesnit die u echt leuk vindt en neem die mee naar de kapper. Laat uw haar op die manier knippen en vraag dan aan de kapper om u te tonen hoe u het kapsel moet stylen zodat het lijkt op de foto. Bekijk goed de bewegingen van de kapper en vraag ook naar het gebruikte product. Koop de noodzakelijke producten en oefen thuis met het stylen van uw haar.
 
U kunt ook enkele highlights laten aanbrengen, vooral in de ponyzone. Dit verheldert het hele kapsel, terwijl de highlights een beetje vocht in de haarstructuur wegnemen. Dit helpt voor een makkelijkere styling, want haar met highlights blijft beter op zijn plaats nadat het met wax werd behandeld, terwijl het ook langer duurt vooraleer het er vettig gaat uitzien.
 
Uw pixiesnit zal ongetwijfeld minder onderhoud vergen dan uw lange haar, maar zorg ervoor dat hij de tijd, styling en het onderhoud krijgt die nodig zijn om echt te schitteren. Kiezen voor deze make-over wordt erg leuk. Zorg er wel voor dat u uitgerust bent met de juiste producten en methodes om de overgang zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Metamorfoses
 
Het juiste kapsel voor uw levensstijl
 
Wanneer is het moment om een ander kapsel te kiezen?