Hoe meer verdienen met uw kapsalon

Kapper en kapsters
Foto: Depositphotos
Bent u op zoek naar zekere manieren om uw inkomsten te vergroten zonder tonnen geld te moeten besteden aan marketingstrategieën die geen garantie op succes bieden? Veel saloneigenaars achten het essentieel om er zeker van te zijn dat hun investeringen opbrengen. De meeste kapsalons kunnen nauwelijks 30% van hun klanten behouden. Dit demonstreert duidelijk dat het omhoog doen gaan van de winst een moeilijkheid is waar veel kapsalons mee te maken krijgen.
 
Het zakencijfer van een kapsalon doen groeien vergt méér dan adverteren. Het draait om het gebruik van vernieuwende manieren die zorgen voor een standvastige beweging, het aantal klanten dat terugkomt de hoogte doen ingaan en het bedrag besteed per transactie doen stijgen. Het gaat om slimmer werken, niet harder.
 
Na het lezen van dit artikel zullen saloneigenaars beter begrijpen hoe ze hun zaak kunnen opbouwen en zullen ze in staat zijn om een efficiënt businessplan op te stellen dat onmiddellijk zijn nut bewijst. Nieuwe klanten die over de vloer komen, die symboliseren gelegenheid; maar de bestaande vaste klanten vormen het brood en de boter van het kapsalon.
 
Inkomsten verhogen door te focussen op bestaande klanten.
 
Als één trouwe klant het kapsalon verlaat, dan kan dit het salon honderden of zelfs duizenden euro’s per jaar kosten. Daarom is het zo vitaal om de aandacht te focussen op klanten die terugkomen.
 
Begin met uw salon binnen te stappen en doe alsof u een klant bent. Welk soort ervaring beleeft u, net als de klant? Is uw kapsalon warm en uitnodigend? Wacht ik in een comfortabel sfeertje? Krijg ik fruitsap, koffie of een wijntje aangeboden tijdens het wachten? Wordt de special van de dag/week/maand duidelijk geadverteerd?
 
Begin met een systeem van klantenkaart/klantenbinding. Zo worden de klanten aangemoedigd om terug te keren en krijgt u herhaaldelijke inkomsten van vaste klanten. Er bestaat software speciaal gemaakt voor kapsalons. Kappers en eigenaars kunnen op die manier de activiteit van de klant zien en klanten identificeren die niet meer zoveel behandelingen laten uitvoeren als tevoren of zien wanneer klanten méér tijd laten tussen twee behandelingen in.
 
Stuur e-mails naar die klanten om hen terug te winnen. Ga daarbij zoveel mogelijk persoonlijk tewerk. Laat door de klant informatie invullen met persoonlijke details zoals verjaardagen enz… Als u niet in de mogelijkheid bent om software aan te kopen, hou dan toch een klantenbestand bij. U moet weten welke klanten terugkomen en wat ze kopen. Zo kunt u bouwen op wat reeds succesvol is.
 
Kapsters die hun kapsalon op een professionele manier behern
Foto: Karolina Grabowska/Pexels
Stap in de wereld van social media om kortingen of specials aan te kondigen.
 
Vooraf boeken. De receptionist zorgt er best voor dat de klant een volgende afspraak plant vooraleer te vertrekken. Zo bent u zeker van inkomsten. Nu we het hebben over dienstregelingen: een strategisch systeem voor het schikken van klanten kan een extra verkoopselement zijn. Door de snelle was- en knipbeurten te combineren met de meer tijd vergende behandelingen kunt u de wachttijd voor klanten beperken en de indruk geven dat u “in trek” bent. Dit is iets voor de receptie-afdeling. Door klanten die verschillende diensten krijgen tegelijkertijd te boeken, laat u toe dat elke klant getuige is van uw transformerende magiekrachten op iemand anders en zo zit de idee van verschillende behandelingen in de geest van uw klanten.
 
Neem elke avond de tijd (zelfs als u dit van thuis uit moet doen, want veel beroepen brengen thuiswerk met zich mee) om klantenprofielen te bekijken en te zien of er bijkomende behandelingen kunnen gedaan worden (diepteconditioning is vaak aanbevolen bij highlights, hoofdhuidbehandeling, waxen enz…) Door diensten samen aan te bieden, kunt u spreken over een goede deal en wie kan dit niet appreciëren? Receptionisten kunnen hun pakketten aanbieden wanneer ze telefoneren om afspraken te bevestigen. Voorzie een commissie/beloning voor receptionisten en al hun inspanningen!
 
Doe iets innovatiefs voor een kleine bijkomende vergoeding.
 
Hou om de drie maanden of zo een bootcamp föhnen voor uw klanten. Moedig hen aan om moeders, dochters, zussen en vriendinnen mee te brengen. U kunt bijvoorbeeld spreken over een Ladies Night of een Birthday Party enz… Serveer koffie, thee of wijn en als uw budget het toelaat ook lichte snacks.
 
Het kapsalon moet geen tools voorzien, want de idee is om klanten en toekomstige klanten te leren hoe ze hun eigen haar kunnen stylen met hun eigen föhn, borstel en andere tools. Als ze dat zelf thuis ook kunnen, dan zal hun haar er vaker mooi uitzien en dan zal hun omgeving vaker vragen wie hun fantastische kapper is!
 
Lees verder ...    Laatste pagina